EKONOMİ:
Kredi Borçları Büyüyor!

 Kredilerin 1 trilyon 720 milyar lirası bankalar, 34 milyar lirası finansal kiralama şirketleri, 24 milyar lirası finansman şirketleri ve 20 milyar lirası ise faktöring şirketleri tarafından kullandırıldı.

Nakit krediler Mart ayında Şubat ayına oranla 11 milyar lira daraldı. Bu durum liranın yabancı paralara göre değerlenmesinin ardından YP kredilerin lira karşılıklarının gerilemesine bağlandı. Kredilerin TL ve YP ayrımı da ele alındı. Mart ayında lira kredilerin yüzde 1 ve YP kredilerin dolar bazında yüzde 3 büyüdüğü görüldü.

Tasfiye olacak alacaklar Mart 2016 itibariyle 54,5 milyar liraya denk geldi. Bu alacakların toplam nakit kredilerde payı Şubat ayı ile aynı kaldı ve yüzde 2,9’a tekabül etti. Tasfiye olacak alacakların toplam nakit kredilere oranı bireysel kredilerde yüzde 4,2‘yi buldu.


Kurumlar Nakit Krediler (milyar TL) Pay(Yüzde )

Bankalar     1.720    95,7
Finansal Kiralama Şirketleri     34    1,9
Finansman Şirketleri          24    1,3
Faktoring Şirketleri     20    1,1
Toplam     1.798    100

 
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

GELECEĞİN PROJESİ FREE ENERGY BOX
Enerji Bağımsızlığında Devrim Yaratacak Free Energy Box’a ilgi her geçen gün büyüyor.

Haberi Oku