EKONOMİ:
Konya'da Saman Yok Satıyor!

Türkiye’nin en çok saman üretilen yeri olan Konya Ovası'nda kuraklık nedeniyle samanın kilosu 1 liraya yaklaştı. Çiftçiler çareyi başka bölgelerden saman getirmekte buldu.

Son dönemde yaşanan kuraklık Türkiye’nin tahıl ambarı Konya Ovası'nı da derinden etkiledi. Önceki yıllarda bolluktan yüzüne bakılmayan ekin sapları bu yıl firesiz şekilde tarlalardan toplanarak saman ve balya yapıldı. Bu nedenle anız yangınları da bitme noktasına geldi. Bu duruma rağmen yeterli saman elde edilemedi. Buğday arpa gibi tahıl ürünlerinde yaşanan sap kaybı nedeniyle saman fiyatları tavan yaptı. Maliyeti çok yükselen samanın daha ucuz almak için yol arayan çiftçiler çareyi doğu bölgesinden saman almakta buldu. Saman fiyatının 1 liraya yaklaştığı ovada Doğu Anadolu bölgesinden gelen saman nedeniyle fiyatlar 40 kuruşa sabitlendi.

Konya’da saman ticareti yapan Atila Uçar (29), bu yıl Konya Ovasın’da büyük sap kaybı yaşandığnı kaydetti. Bu durumun fiyatları yükselttiğini belirten Uçar ‘’Özellikler büyük besiciler doğu bölgelerinden saman getiriyor. Bu nedenle fiyatların ateşi biraz düştü’’ şeklinde konuştu.

Akşehir Ziraat Odası Başkanı Galip Yavaş, Konya Ovasında kuraklık nedeniyle tahıl ürünlerinde topraktan çıkarken %70 sap kaybı yaşandığını kaydetti. Sonra yağan yağmurların kelleye biraz faydasının olduğunu fakat sapa hiç faydasının olmadığını belirtti. Yavaş ‘’Yaşanan kuraklık nedeniyle saman fiyatları çok yükseldi. Çiftçiler ise çareyi dışardan saman getirmekte buldu. Bu zannediyorum bir ilk oldu daha önce Türkiye’nin her tarafına Konya’dan saman giderdi’’ ifadelerini kullandı.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

GELECEĞİN PROJESİ FREE ENERGY BOX
Enerji Bağımsızlığında Devrim Yaratacak Free Energy Box’a ilgi her geçen gün büyüyor.

Haberi Oku