EKONOMİ:
Irak'ta Yaşanan Kargaşa Petrol Fiyatlarını arttırdı!

 Uluslararası Enerji Ajansı (IEA), Irak’ın dünyanın 5. ve Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) üyeleri arasında ise 2. büyük petrol üreticisi olduğunu hatırlattı. IEA, Irak’ın kuzeyinde yaşanan çatışmaların güneye doğru yayılmaması durumunda petrol üretimin hemen risk altına girmeyeceğine dikkat çekti. Buna gerekçe olarak da petrol üretiminin Şiilerin çoğunlukta olduğu güney bölgesinde de yapılıyor olması gösterildi. 

IEA verilerine göre, Irak son yılların en fazla petrolünü üretirken Mart ayından sonra bu oran yüzde 10 düştü. Uzmanlar buna bölgede yaşanan kargaşanın neden olduğuna dikkat çekiyor. Yine IEA verilerine göre, 2014’ün ilk çeyreğinde günlük 91.4 milyon varil petrole ihtiyaç varken bu sayı son 3 ayda 94 milyona yükseldi. Uzmanlar, Irak petrolünde üretimin azalması durumunda açığın Suudi Arabistan tarafından kapatılabileceğini belirtiyor.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Ege Bölgesi yaprak sarma ihracatında vites...
Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Muhammet Öztürk, Ege Bölgesi'nin 2026 yılının ilk...

Haberi Oku