EKONOMİ:
İngiltere Dünya Borsalarını Salladı!

İngiliz Sterlin'i 1985 yılından buyana en düşük düzeyine indi. Sterlin bu sabah yüzde 9'lara varan bir düşüş yaşayarak 1,3466 Dolar seviyesine kadar indi. 

AB ortak para birimi Euro da Dolar karşısında yüzde 4,1 oranında değer kaybetti ve 1,0914 Dolar seviyesine düştü. Bu düşüşün Euro tarihinin en büyük değer kaybı olduğu belirtiliyor. 
İngiltere'nin AB'ye hayır kararının Euro bölgesindeki yatırımcıyı tedirgin ettiği ve önümüzdeki dönemde Euro'dan kaçışın yaşanacağı açıklanıyor. 
Tokyo Borsası, yüzde 7 değer kaybederken, Güney Kore Borsası da yüzde 3 değer kaybına uğradı. 
Avustralya'da da borsa yüzde 3,1 oranında değer kaybetti. Çin Borsası, Shanghai'de yüzde 1,19 kayıpla güne başladı. 
ALTIN FIRLADI
İngiltere'nin ayrılma kararının belli olmasından hemen sonra altın yüzde beşlik bir değer kazanımıyla Ağustos 2014'den buyana en yüksek seviyesine çıktı. 
Aralarında Almanya'nın da bulunduğu Avrupa borsalarında bugünün ilerleyen saatlerinde düşüşler bekleniyor. 
Borsa uzmanları İngiltere ve Fransa'da borsaların bugün yüzde 7'lik bir kayıpla güne başlayacağını tahmin ediyor. 
Morgen Stanley adlı yatırım bankası, oylama sonuçlarının henüz belli olmadığı Perşembe akşamı ile bugün arasındaki kısa dönemde dünya genelindeki yatırım fonlarının yüzde 15 ile yüzde 20 arasında değer kaybedebileceğini belirtiyor. 

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

GELECEĞİN PROJESİ FREE ENERGY BOX
Enerji Bağımsızlığında Devrim Yaratacak Free Energy Box’a ilgi her geçen gün büyüyor.

Haberi Oku