EKONOMİ:
Ergün imalat sanayi rakamlarını iyimser buldu

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Türkiye'nin 2011 yılında dünyanın en hızlı büyüyen ülkelerinden biri olduğunu, 2012 yılında da yine beklentileri doğrultusunda büyümeye devam ettiğini kaydetti.

Bakan Ergün, yazılı açıklamasında Merkez Bankası tarafından açıklanan Nisan Ayı Kapasite Kullanım rakamlarını değerlendirdi.

İmalat Sanayi Kapasite Kullanım oranının 2012 yılı Nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 1,6 artarak 74,7 seviyesinde gerçekleştiğini, bir önceki yılın aynı ayına göre ise yüzde 0,2 azaldığını hatırlatan Bakan Ergün, ''Ülkemiz 2011 yılında dünyanın en hızlı büyüyen ülkelerinden biri oldu. 2012 yılında da yine beklentilerimiz doğrultusunda büyümeye devam ediyoruz'' dedi.

Sanayi sektörünün, 2012 yılında da 2011 yılında olduğu gibi büyümeye güçlü katkısını sürdürdüğünü belirten Ergün, dünyadaki krizin en ağır olduğu geçen yılda bile sanayicilerin hem üretimlerini hem ihracatlarını artırabildiğini ifade etti. Bunun en önemli nedeninin Türkiye'nin güçlü mali yapısı ve sağlam finans sistemiyle krizin kaynağı olan ülkelerden pozitif yönde ayrılması olduğuna işaret eden Ergün, şunları kaydetti:

''Şimdi sanayi sektörünün hem daha hızlı büyümesi hem de katma değeri yüksek alanlara yönelerek karlarını yükseltmesi için teşvik sistemimizi güncelledik. Yeni teşvik sistemine hem katma değeri yüksek yatırımları özendirecek hem de bölgesel dengesizlikleri giderecek çeşitli unsurlar ekledik.

2012 yılı itibariyle cari açık sorununu da kontrol altına aldık. Şimdi bu sorunu kalıcı olarak çözmek için adımlar atıyoruz. Yeni teşvik sistemiyle birlikte, cari açık için stratejik gördüğümüz sektörler ile büyük yatırımlara ayrı bir önem vererek bunları azami şekilde destekleyeceğiz. Uzun vadede tasarrufları artırmak amacıyla bireysel emeklilik sistemini ve bankacılıkta mevduat sistemini güncelledik.

Bunlara ek olarak markalaşmaya, Ar-Ge'ye, girişimciliğe, inovasyona verdiğimiz destekler de artarak devam ediyor. Tüm bu desteklerle birlikte sanayicimizin güçlü büyümesini sürdüreceğine, yüksek katma değerli ürünlere yönelerek ülke sanayi altyapısını daha da rekabetçi hale getireceğine inanıyoruz.'

Haber Kaynağı : Haber7.com

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

GELECEĞİN PROJESİ FREE ENERGY BOX
Enerji Bağımsızlığında Devrim Yaratacak Free Energy Box’a ilgi her geçen gün büyüyor.

Haberi Oku