EKONOMİ:
Dolu Yağışı Kayısı yı Vurdu!

 Iğdır'da yetişen kayısılar İstanbul, Ankara, İzmir, Erzurum, Bursa gibi büyük iller başta olmak üzere çevre il ve ilçelere gönderiliyor. İstanbul'da 'Tokaloğlu veya Iğdır kayısısı' olarak satılan ürünün bu sene bahçe fiyatı 1.5 TL ile 2.5 TL’den başlıyor.

Kayısı alım-satımı yapan Gündüz Yıldırım, dolu yağışının kayısılara zarar verdiğine dikkat çekerek, şunları kaydetti: "Bu sene en son yağan dolu kayısılara zarar verdi.Tarım Bakanlığı çiftçinin zararını ödemeli. Iğdır'ın yüzde 80 civarında kayısısı zarar gördü. Dolu nedeniyle zarar gören kayısıları 60 kuruşa meyve suyu fabrikasına satıyoruz. İşci parasını bile kurtarmıyor. Bu sene çiftçi kayısıdan umduğunu bulamadı. 1.5 TL ile 2.5 TL aldığımız kayısıları kalitesine göre ayırıp büyükşehirlere gönderiyoruz ve oralarda 3 ile 5 TL civarında satılıyor. Kayısı kalbin dostudur. Cilde ve kanser hastalığına iyi gelir, her derde davadır."

Kayısı üreticisi Turgay Bağrı ise yaptığı açıklamada, "Türkiye'de açık arazide ilk kayısı hasadı Iğdır’da yapılıyor. Bu yıl il genelinde bin 200 dönüm kayısı bahçesinden yaklaşık 10 bin ton ürün hasadı yapılacak. Şimdilik meyvenin iç piyasaya sunulmasını sağlıyoruz." dedi.

Bahçelerde kayısı toplamaya gelen işçilerden Ali Yıldırım, “Üniversitede okuyorum. Harçlığımı çıkarmak için kayısı topluyorum. Günlük 60 TL alıyorum. Ramazan'da oruç da tutuyorum, zor oluyor ama mecbur çalışıyoruz." ifadelerini kullandı. 

Iğdır’da kayısı manavlarda 3 ila 5 TL arasında satılıyor.
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

GELECEĞİN PROJESİ FREE ENERGY BOX
Enerji Bağımsızlığında Devrim Yaratacak Free Energy Box’a ilgi her geçen gün büyüyor.

Haberi Oku