EKONOMİ:
DIŞ İSTİHDAM MORAL OLDU!

ABD borsaları yüzde 1,5 artış kaydetti. S&P 500, bu ivme ile 2 bin 130 puan seviyesine geldi.

Japonya’da senato seçimlerinin Başbakan Şinzo Abe’nin dilediği gibi olması ile olumlu eğilim görüldü. Nikkei 225 Endeksi yüzde 4,4 değerlendi. Çin’de de Şanghay’da hisse alımları yüzde 1 arttı. Avrupa tarafında Brexit'e yönelik haber ve açıklamalar piyasaların odak noktasında yer almaya devam ederken borsalardaki yükseliş eğilimi Cuma günü de sürdü. Almanya’da DAX yüzde 2,24, Fransa’da CAC 40 yüzde 1,77 ve İngiltere’de FTSE 100 yüzde 0,87 artış elde etti.

IMF’nin Euro Bölgesi ile ilgili raporunda Brexit’in olumsuz etkileri nedeniyle Avrupa Birliği (AB) ekonomisine dair büyüme beklentileri 2016 için yüzde 1,6’ya, 2017 için yüzde 1,4’e çekildi. Bu durumun hisse alış ve satışlarını ne oranda etki edeceği merak konusu.

Türkiye’de Borsa İstanbul’da (BIST) yatay bir seyir izlendi. Analistler, piyasalarda pozitif bir görünüm bekliyor.

Anahtar Kelimeler
Dış-istihdam-moral-oldu
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

GELECEĞİN PROJESİ FREE ENERGY BOX
Enerji Bağımsızlığında Devrim Yaratacak Free Energy Box’a ilgi her geçen gün büyüyor.

Haberi Oku