EKONOMİ:
Araç masraflarını azaltacak öneriler

Araç bakımını düzenli yaptırmak

Hem aracın performansı, kullanım ömrü hem de sürüş güvenliği ve yasal açıdan düzenli bakım yaptırmak bir zorunluluk. Araç ile ilgili tüm bakım ve onarım işlemlerini yetkili servisler aracılığıyla geciktirmeden zamanında yapmak, ansızın oluşabilecek birçok masrafın önüne geçilmesini sağlar.

Ani hız değişimlerine dikkat etmek

Ani hız değişimleri ve aşırı hız yapmak aracın daha fazla yakıt tüketmesine neden olur. Ani hız değişimlerine dikkat ederek araç masrafları azaltmak mümkündür. Bu durum %30’a varan yakıt tasarrufu sağlar.

Lastik basınç değerini düzenli ölçmek

Lastiklerin basınç seviyeleri, yakıt tüketiminde önemli noktalardan biridir. Araç için en ideal lastik basınç değeri, aracın en iyi yol tutuş şeklini almasını sağlayacak ve yakıt tüketimini düşürecektir. Lastik basınç değeri ne çok düşük ne de çok yüksek olmalıdır.

Klimayı doğru kullanmak

Araç sıcaklığını ideal seviyeye getiren klimalar, hem sürücü hem de yolcular için oldukça önemlidir. Baharın sıcak dönemerinde ve yaz aylarında aracı kullanmadan önce ya da araca biner binmez camlar açılmalı, aracın içindeki sıcak havanın dışarı atılması sağlanmalıdır. Ayrıca araç yüksek devirde sürüş halindeyken klima devreye sokulmamalı, düşük hızdayken klima çalıştırılmalıdır.

Modüler kasko yaptırmak

Generali Sigorta’nın “Benim Kaskom” kasko sigortasında olduğu üzere, esnek yapısı ile araç sahibinin kendi kasko teminat paketlerini oluşturmasına olanak tanıyan modüler kasko sigortası, ihtiyaç dahilinde olmayan teminatlara ekstra prim ödeme zorunluluğunu da ortadan kaldırıyor. Modüler kasko sigortasının sağladığı bu avantajlar araç sahiplerine maddi anlamda önemli oranda kazanç ve tasarruf imkanı sunuyor.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

banner105

banner97

GELECEĞİN PROJESİ FREE ENERGY BOX
Enerji Bağımsızlığında Devrim Yaratacak Free Energy Box’a ilgi her geçen gün büyüyor.

Haberi Oku

banner108