EKONOMİ:
ALTINDA KORKULAN OLDU!
Adana Kuyumcular Odası Başkanı Oğuz Başman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nun (BDDK) 1 Şubat'tan itibaren kredi kartına taksitle altın satışını kaldırmasının sektörlerinde önemli kayıplara neden olduğunu söyledi.
Vatandaşların altın alımlarının önemli ölçüde azaldığını savunan Başman, şunları kaydetti: "Eskiden hediye alacak bir vatandaş, 500 liralık bir bileziği 9 takside böldürerek ayda 55 liraya rahatlıkla alabiliyordu. Ama şimdi orta gelirli bir vatandaş, 500 lirayı tek çekimde vermek istemiyor. Bu da işlerimizi neredeyse durma noktasına getirdi. En yüksek satış yaptığımız 14 Şubat'ta bile sektörümüz sinek avladı diyebilirim.
Bankalar Arası Kart Merkezi'nden alınan verilere göre, ocak ayında kredi kartıyla 806 bin liralık altın alışverişi yapılırken, kredi kartına taksit sınırlamanın başladığı şubat ayında yüzde 40'a varan gerilemeyle 676 bin liralık altın alışverişi gerçekleşti.
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

GELECEĞİN PROJESİ FREE ENERGY BOX
Enerji Bağımsızlığında Devrim Yaratacak Free Energy Box’a ilgi her geçen gün büyüyor.

Haberi Oku