EKONOMİ:
Almanya İhracatta Dolu Dizgin!

Merkezi Almanya'nın Wiesbaden kentinde bulunan Federal İstatistik Dairesi tarafından bugün yapılan yeni ihracat rakamlarına göre, Almanya, geçtiğimiz Mayıs ayı içinde 76 milyar 200 milyon Euro'luk da ithalat gerçekleştirdi. Bu da ithalatta yüzde 0,1'lik bir azalmaya karşılık geliyor.

Almanya'da Mayıs 2016 ihracat/ithalat dengesi 21 milyar Euro ihracat lehine fazlalık verdi.

Almanya geçen Mayıs ayında ihracatının 57 milyar 600 milyon Euro'luk bölümünü Avrupa Birliği ülkelerine yaptı. Aynı dönemde AB ülkelerinden 51 milyar 100 milyon Euro'luk ithalat gerçekleştirdi.

Almanya'nın Mayıs 2016'da AB ülkelerine yaptığı ihracat miktarı bir sene öncenin aynı dönemine göre yüzde 2,1 arttı. İthalatı ise aynı dönem için yüzde 0,2 oranında azaldı.

Almanya 2002 ile 2009 arasındaki dönemde tam 7 yıl Dünya ihracat şampiyonuydu. 2009 ve 2010 yıllarında bu şampiyonluğu Çin'e kaptırdı.

Geçen sene Çin 2 trilyon, 274 milyar Dolar ile Dünya ihracat şampiyonluğunu kazandı.

Geçen yıl 1, 5 trilyon Dolar ile Amerika aynı sıralamada Dünya ikincisi, 1,3 trilyon Dolar ile ise Almanya dünya üçüncüsü olmuştu.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

GELECEĞİN PROJESİ FREE ENERGY BOX
Enerji Bağımsızlığında Devrim Yaratacak Free Energy Box’a ilgi her geçen gün büyüyor.

Haberi Oku