EKONOMİ:
8 Bin Arı Dağıttılar!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Tarımsal Hizmetler Şube Müdürlüğü tarafından, arı yetiştiriciliğinin güçlendirilmesi ve bal veriminin artırılması amacıyla 8 bin üreticiye 10’ar adet ana arı, törenle dağıtıldı. Ana arı dağıtımına, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İhsan Emir Alioğlu, Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Alpaslan Altındaş, Kahramanmaraş Arı Yetiştiriciler Birliği Başkanı Yemliha öksüz ve üreticiler katıldı.

Kahramanmaraş Arı Yetiştiriciler Birliği Başkanı Yemliha Öksüz, Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür etti. Verilen destekle kentte bal üretiminin artacağına işaret eden Öksüz, "Ana arı dağıtımı ile Kahramanmaraş’taki bal üretimini daha yukarılara taşıyacağımıza inanıyorum. Arıcılarımızın ürünlerinin bol, kazançlarının bereketli olmasını diliyorum Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum." dedi.
Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç da belediye olarak kırsalda yaşayan vatandaşlara yönelik tarım alanında desteklerinin sürdüğünü anlattı. Dünyada bal üretiminde Türkiye'nin önemli bir yer tuttuğunu aktaran Erkoç, "Arıcılar Birliği'nde bir toplantı yapmıştık. O toplantının sonucunda Kahramanmaraş’ta bazı arıcılıkla ilgi planlama yaptık. İnşallah ilk etabı bu yıl içerisinde başlatıyoruz. Kahramanmaraş Türkiye’de arıcılık alanında çok önemli bir yere geldi. Arıcılık konusunda Türkiye’de ikinciyiz, bize ikincilik yakışmaz, hep beraberce inşallah gayret göstereceğiz. Bal, dünyadaki yaşayan bütün insanların tattığı ve tükettiği bir ürün. Dünya çapında pazarı olan bir ürün, bal ürün tanıtımı denilen bir olay yok, çünkü tüm dünyadaki ülkelerinin bal üretimi var. İnşallah biz kaliteli ve daha verimli üretim yaptığımızda, ülkemizin ekonomisine önemli derecede katma değer sağlayacağız." diye konuştu. 

Anahtar Kelimeler
8-bin-arı-dağıttılar
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

GELECEĞİN PROJESİ FREE ENERGY BOX
Enerji Bağımsızlığında Devrim Yaratacak Free Energy Box’a ilgi her geçen gün büyüyor.

Haberi Oku