EKONOMİ:
500 MİLYON DOLARLIK FUAR!

Yatırımın belli etapları bulunuyor. 300 bin metrekareyi aşan bölüm fuar alanına ayrılacak, 35 bin metrekarede AVM, restoran ve kafelerin yer alacağı bir yaşam merkezi bulunacak.
İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı ve İDTM Başkan Vekili İbrahim Çağlar, konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları ifade etti:
“İstanbul‘u dünya fuarcılığının baş şehri yapmak için yola koyulduk. Yeni yatırım bizleri İstanbul‘u dünya fuarcılığının baş şehri yapma hedefimize bir adım daha yakınlaştıracak. Türkiye‘nin en büyük fuar merkezini inşa ediyoruz. Tamamlandığında Avrupa‘nın ilk 10 fuar merkezinden biri olmasını hedefliyoruz. Proje Avrupa ve Asya’dan yatırımcıların önünde de yepyeni bir sayfa açacak. İstanbul büyürken, imkânlar artarken, bizim bu eğilime uygun olacak adımlar atmamız gerekiyor. Dışarıdan gelip İstanbul‘da fuar tertipleyecek olanların sayısı artıyor. İstanbul’un fuar alanlarını ele aldığımızda arz talebi karşılayamıyor. GSMA, MIPIM gibi uluslararası çok önemli fuarları Türkiye'ye getirmek için büyük fuar alanları olmazsa olmaz.”
Çağlar, fuarcılık ile ilgili önemli bir adım attıklarını dile getirdi.
Kongre turizmi adına fuar alanının büyütülmesi önemli görülüyor. Kıyı turizminde birey başına harcama oranı 700-800 dolar iken bu rakam kongre turizminde 2 bin - 2 bin 500 dolar seviyesinde.

Anahtar Kelimeler
500-milyon-dolarlık-fuar
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

GELECEĞİN PROJESİ FREE ENERGY BOX
Enerji Bağımsızlığında Devrim Yaratacak Free Energy Box’a ilgi her geçen gün büyüyor.

Haberi Oku