EĞİTİM:
Öğrenciler Valizlerle KYK Önünde Bekliyor!

2015-2016 Eğitim-Öğretim yılı Çankırı Karatekin Üniversitesini seçen öğrenciler için sıkıntılarla başladı. Memleketlerinden Çankırı’ya okumak için gelen öğrenciler kalacak yer bulamayınca sokakta kaldı. Bazıları okulu dondurup tekrar evlerine döndü. Çankırı Karatekin Üniversitesi Kampüsü içerisinde yer alan Çankırı Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) önünde valizleri ile bekleyen öğrenci ve velileri, kalacak yer sorununun bir an önce çözülmesini istedi. Konya’dan kızını getiren bir veli, “Sabahtan beridir burada KYK kapısında bekliyoruz. Ben kızımı getirdim. KYK’da yedekte, sırası gelene kadar kalacak yer yok. Yetkililer bizi çocuk yetiştirme yurtlarına ve bazı misafir hanelere yerleştireceklerini söyledi. Çankırı’da ki bütün oteller, yurtlar ve pansiyonlar dolmuş durumda. Ev kiraları ise ateş pahası, büyük sıkıntılar var” diye konuştu.
Çankırı Kredi Yurtlar Kurumu'ndan bir yetkili ise konu ile alakalı olarak, "Biz gelen öğrencilerimize yardımcı oluyoruz. Mağdur öğrencilere de Çankırı küçük bir yer olduğu için yönlendirebileceğimiz yerler de dolmuş. Bizim belli bir kapasiteye kadar alma durumumuz var." ifadelerini kullandı.
GÜNLÜK OTEL 70, ÖĞRETMENEVİ 30 TL
Yer bulamayan öğrencilerin konakladığı Sim Otel yetkilisi Murat Kaya, yüzde 90 doluluk oranına ulaştıklarını belirterek, “Müşterilerimizden yüzde 60’ı öğrenci. Yer bulana kadar bizde kalma durumları var.” dedi. Otelin günlük konaklama fiyatı ise 70 TL. Öğrencilerin kalabilecekleri yerlerden biri de öğretmenevi. Yüzde 100 doluluk oranına ulaşan öğretmenevinde kalanların yüzde 80’ini kalacak yer bulamayan öğrenciler oluşturuyor. Öğrenciler öğretmenevine günlük 30 TL ödüyor.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

Eğitimin yeni gözdesi Paleontoloji Atölyesi...
Eğitimci yazar Sinan Yaman, Paleontoloji ve Arkeoloji Atölyeleri ile verdiği eğitimleri haberimize anlattı.

Haberi Oku