EĞİTİM:
Hayırsever İşadamından Eğitime Tam Destek!

Yozgat’ın Yerköy ilçesinde hayırsever işadamı Gencay Koyunbaşoğlu tarafından yaptırılan 15 derslikli ortaokul bu yıl eğitime başlayacak.
Yerköy Kaymakamı Nevzat Şengök, beraberinde Belediye Başkanı Mehmet Ağaoğlu ve hayırsever Gencay Koyunbaşoğlu, ilçede Erzurum Mahallesi'nde yapımı tamamlanan 15 derslikli ortaokulu inceledi.

Gencay Koyunbaşoğlu, inceleme sonrası yaptığı açıklamada babaannesi Rabia Koyunbaşoğlu adına bu okulu yaptırmanın çocukluk hayali olduğunu söyledi. Koyunbaşoğlu, "Allah’ın ilk emri olan oku, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa'nın (sav) ilim Çin’de de olsa alınız Hadis-i Şerif'i uyarınca baş koyduk bu yola. Bugün mutluluk ve onur duyduğumuz okulumuzun kaba inşaatını tamamlayarak, devletimize teslim ettik. Bu uğurda yardımlarını bizden esirgemeyen, başta Sayın Valim Abdulkadir Yazıcı'ya, Kaymakamımız Nevzat Şengök’e, Belediye Başkanımız Mehmet Ağaoğlu’na, İl ve İlçe Milli Eğitim müdürlerimize, Bayındırlık İl Müdürümüze, bu inşaatın yapılmasında büyük fedakârlıklarını esirgemeyen herkese teşekkürü bir borç bilirim. Bu vesile ile bu okulun bütün Yerköy halkına hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum." dedi.
Yerköy Kaymakamı Nevzat Şengök’te en iyi yatırımın eğitime yapılan yatırım olduğunu belirtti. Kaymakam Şengök, "Yerköy İlçemiz, coğrafi olarak konuşlandığı yer ve potansiyeli itibari ile ileriki yıllarda güzel bir noktaya gittiğini hissediyorum. Özellikle Yerköy ilçemiz, arazi konumu itibari ile ve son senelerde yoğun bir şekilde, alt yapıya önem vermesi itibari ile öncelikle şehircilik noktasında oldukça güzelleşti. Bu güzelleşme ve değişimin ardından Devlet ve hayırsever işbirliğiyle gerçekleştirilen yatırımlar işimizi daha da kolaylaştırmaktadır. Eğitim sürecinin doğal tarafları olarak kabul ettiğimiz hayırseverlerimiz yeni okullar, ek derslikler yaparak hem kendilerinin ve sevdiklerinin isimlerini ilelebet yaşatmaktadırlar. Gencay Koyunbaşoğlu’nun Yerköy eğitimine sağladıkları katkılar için tüm Yerköy halkı adına bir kez daha teşekkür ediyorum.Okulumuz inşallah 2014-2015 Eğitim Öğretim döneminde eğitime başlayacak." diye konuştu.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

Eğitimin yeni gözdesi Paleontoloji Atölyesi...
Eğitimci yazar Sinan Yaman, Paleontoloji ve Arkeoloji Atölyeleri ile verdiği eğitimleri haberimize anlattı.

Haberi Oku