EĞİTİM:
Dolandırılan Öğretmenlerin Sayısı Çığ Gibi Büyüyor!

 Türkiye’ye çalışmak ve farklı bir ülkeyi tanımak için Amerika’nın Teksas Eyaleti’nden gelen Barbara C. ve John M. isimli iki İngilizce öğretmeni aracı bir iş bulma ajansı tarafından dolandırıldıklarını iddia etmişti. 

Eğitim kurumlarıyla yabancı öğretmenler adına anlaşma yapan şahıs Ahmet S. ve şirketi hakkında suç duyurusunda bulunan iki öğretmen her geçen gün Ahmet S. ve şirketi tarafından dolandırılan başka öğretmenler olduğunu öğrendiklerini onların da şikayet dilekçelerini dosyaya eklemek için Bakırköy Adliyesinde bulunduklarını söylediler. 

SOSYAL MEDYA’DA BULUŞAN ÖĞRETMENLER HAKLARINI ARIYOR!

Sosyal Medya’da bir web sayfasından John M.’nin Ahmet S.’nin dolandırıcı olduğu yazdığı ve fotoğrafını paylaştığı bir gönderi üzerine bir araya gelen öğretmenler haklarını arıyor. 
John M. Türkiye’de bulunan önemi bir okulda Ahmet S.’nin evrak işlemlerini üstlenmesi ve kurumla aracı olarak anlaşma yapmasıyla İngilizce dersler veriyor. 
John M. Ahmet S. aracılığıyla çalıştığı aylarda sözleşmede anlaştıkları ücretin çok daha azı ödeniyor ve John M. zamanla ne Ahmet S.’ye ulaşabiliyor ne de derdini okulla çözebiliyor.
Dolandırıldığına emin olan John M. başka öğretmenler ’in de aynı durumu yaşamaması ve tedbirli olması için, İngilizce öğretmenlerinin kullandığı ortak web sayfasında yaşadığı durumu özetleyen bir gönderi paylaşıyor. 
Barbara C. bahsedilen kişinin yakın zamanda anlaştığı ve aynı şekilde ödeme sorunları olan Ahmet S. olduğunu anladığında çalışmayı bırakıyor. 
Diğer öğretmenlerle de bir araya gelerek suç duyurusunda bulunmaya karar veriyorlar. 
Başka öğretmenlerin de şikayet dilekçelerini iletmeye gelen Barbara C. Ve John M. Savcılığın gereken soruşturmayı yapmasının ardından, paralarını almayı umuyorlar.

‘’AMERİKA KONSOLOSLUĞU AHMET S. İLE İLGİLİ UYARIDA BULUNACAĞINI SÖYLEDİ’’

Amerika vatandaşı olan Barbara C. konsolosluğa gidip hikayesini anlattığını, belgelerini gösterdiğini bunun ardından konsolosluğun Ahmet S. ve şirketi ile ilgili resmi sayfalarında uyarı yayınlayacaklarını,
konsolosluğun bununla da kalmayıp Ahmet S.’nin Amerika’ya seyahat etmesinin de engelleneceğini söyledi. 

‘’BU ADAM YALANCI ASLA ONUNLA ÇALIŞMAYIN!’’

John M. Facebook gönderisinde, başka öğretmenler ‘in de kontrat yaptığı Ahmet S.’nin resmini paylaşıp, bu adamın sahtekar olduğunu, yabancı öğretmenlere okul ayarlayıp,
onlarla kontrat yapıp, öğretmenlerin parasını asla ödemediğini yazmıştı. 
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

Eğitimin yeni gözdesi Paleontoloji Atölyesi...
Eğitimci yazar Sinan Yaman, Paleontoloji ve Arkeoloji Atölyeleri ile verdiği eğitimleri haberimize anlattı.

Haberi Oku