EĞİTİM:
Cumhurbaşkanı'na Mektup Yazdılar!

9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü Zeytinburnu’nda farklı bir etkinliğe sahne oldu. Zeytinburnu Belediyesi Bilgi Evi öğrencileri, düzenlenen etkinlikle rekor denemesi yaptı. Ortaokul ve Bilgi Evi öğrencileri, aralarında Cem Yılmaz, Arda Turan, Kıvanç Tatlıtuğ, Çağatay Ulusoy, Sergen Yalçın, Candan Erçetin, Mustafa Ceceli, Hazal Kaya ve İrem Derici gibi isimlerin yer aldığı sigara içen ve içmeyen ünlülere "Lütfen sigara içme" ve "Sigara içmediğin için teşekkürler" mesajı içeren mektup yazdı.

 

CEVABI DÖRT GÖZLE BEKLİYOR

 

Mektup yazdıkları isimler arasında her fırsatta sigaraya karşı olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da yer veren öğrencilerden Semih Çalışkan, Erdoğan’a desteklerinden dolayı teşekkür eden bir mektup yazıp adresine gönderdi. Çalışkan, şimdi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisine göndereceği cevap mektubunu dört gözle bekliyor.

 

Rekor denemesinde Zeytinburnu Kaymakamı Ali Taşkın Balaban, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın ve Zeytinburnu İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Yeşilyurt da öğrencilere destek verdi. Prof. Dr. Orhan Kural başkanlığındaki Rekor Tescil ve Hakem Heyetince sayılan mektupların sayısı 840 olarak açıklandı.

 

DÜNYA REKORU 840 MEKTUPLA KIRILDI

 

Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, sigara konusundaki hassasiyetleri nedeniyle öğrencilere teşekkür etti. Mektupların bir kısmını inceledikten sonra etkinlikle ilgili açıklamada bulunan Başkan Murat Aydın konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

 

"Mektupların bir kısmına baktım. Bazıları anne, babasına bir kısmı da desteklerimizden dolayı bana ve Sayın Cumhurbaşkanımıza yazmış. Ama daha çok ekranlarda tanıdıkları ünlü isimlere yazmışlar. Ve sigara içenlere, ‘Sizi sigara içerken gören bir arkadaşım sigaraya başladı. Ne olur bizlere kötü örnek olmayın.’ diye seslenmişler. Onların sigara içtiğini ben de bilmiyordum. Gerçekten çocuklar inanılmaz. Olayın, bizim fark edemediğimiz ve göremediğimiz yönünü keşfedebiliyorlar. Gençlerimizi bu güzel etkinliklerinden dolayı tebrik ediyorum. İnşallah sigaranın daha az tüketildiği bir topluma dönüşürüz."

 

TOPLUMDA FARKINDALIK AMAÇLANIYOR

 

Dünya rekoru kıran çocuklar da mektup yazdıkları isimlere seslenerek bir kez daha sigarayı bırakma çağrısında bulundu. Düzenlenen rekor denemesinde, çocuklarda bağımlılık yapan maddelerin kullanımı konusunda aile büyüklerinin, akrabaların, çevredekilerin, sanatçıların, sporcuların ve ünlü isimlerin olumlu ve olumsuz örnek oluşturduğu konusunda toplumda farkındalık oluşturulması amaçlandı.

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

banner105

banner97

Eğitimin yeni gözdesi Paleontoloji Atölyesi...
Eğitimci yazar Sinan Yaman, Paleontoloji ve Arkeoloji Atölyeleri ile verdiği eğitimleri haberimize anlattı.

Haberi Oku

banner108