EĞİTİM:
Bakan Eroğlu'nu Çileden Çıkardılar!

 Afyonkarahisar’da 2015-2016 eğitim öğretim yılının açılışı için Afyon Lisesi'nde tören düzenlendi. Törene Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, milletvekilleri, Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, veliler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Törene, 4 yıldır zemini çürük olduğu için kapalı olan spor salonu ve Fatih Projesi kapsamında dağıtılan tablet bilgisayar alamayan öğrencilerin istekleri damga vurdu.

BAKAN: TABLETLERİ ALDINIZ DEĞİLMİ? ÖĞRENCİLER: HAYIR

Bakan Eroğlu, törende yaptığı konuşmada hükümetleri döneminde eğitim ve öğretime yaptıkları yatırımları anlattı. Eroğlu, öğrencilere, “Sizlerden çok çalışacağınıza dair söz almak istiyorum, söz mü? Büyük hedeflere imza atacağınıza söz veriyor musunuz?” diye sordu. Bakan Eroğlu konuşmasının devamında çocuklara dönerek, “Tablet bilgisayarlarınızı da aldınız değil mi? diye sordu. Öğrencilerden toplu bir şekilde “hayır” cevabı alması Bakan Eroğlu'nu şaşırttı. Kısa bir duraksamanın ardından konuşmasına devam eden Eroğlu, şunları söyledi: “Sizler için ne yapılsa azdır. Geleceğimiz için büyük hedeflere imza atacak olan sizlersiniz. Fiziki imkanlar, spor tesisleri, kütüphaneler, akıllı sınıflar, kitaplar, tablet bilgisayarlar.. bunları yapmak, devletin, hükümetlerin asli vazifesidir. Biz de özellikle Milli Eğitim Bakanlığı bütçesini en büyük bütçe olarak hazırlıyoruz.”

Eroğlu, konuşması bittikten sonra başta merhum 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel olmak üzere pek çok siyaset, bürokrat ve asker yetiştiren tarihi Afyon Lisesi’nin internetinin olmaması nedeniyle tablet bilgisayar verilmediğini, bir öğrencinin yanına yaklaşarak durumu anlatması üzerine de spor salonunun da zemindeki göçmeden dolayı 4 yıldır kapalı olduğunu öğrendi. Bu duruma sinirlenen Eroğlu, Vali Hakan Yusuf Güner’e talimat vererek bu işlerin hızla çözülmesini istedi.

“TARİHİ ESER DİYE Wİ-Fİ BAĞLANTI İZNİ VERMİYORLAR”

Afyon Lisesi Müdürü Turgay Bingül de okulun tarihi bir yapı olması nedeniyle uzun süredir internet bağlantısı için alt yapıya müsaade edilmediğini söyledi. Eskişehir Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'nda dosyanın beklediğini ifade eden Bingül, “Bu yüzden Fatih Projesi kapsamında dağıtılacak tabletler için çelik kanalların çekilmesi gerekiyor. Şimdilik yapılamıyor. İzin çıkması halinde alt yapı oluşturulup tabletleri dağıtabileceğiz.” dedi.

Bingül, diğer bir konunun da merhum 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel tarafından 1997 yılında ek bina ile yapılan spor salonunun son 4 yıldır kullanılmaması olduğunu söyledi. Bakan Eroğlu’nun bu konuda talimat verdiğini ifade eden Bingül, “Sayın bakanımız buranın en kısa sürede açılmasını istedi. Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) ile protokol yapılmıştı. Uzmanlar zemini göçen salon ile ilgili bir rapor hazırlayacaktı. Raporun elimize ulaşmasının ardından salon duruma göre hizmete açılabilecek.” diye konuştu.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

Eğitimin yeni gözdesi Paleontoloji Atölyesi...
Eğitimci yazar Sinan Yaman, Paleontoloji ve Arkeoloji Atölyeleri ile verdiği eğitimleri haberimize anlattı.

Haberi Oku