EĞİTİM:
'BAĞIŞ ALAN MÜDÜRLER HAKKINDA SORUŞTURMA AÇILIYOR'

Kamu Sen İl Temsilcisi Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Nizamettin Şenol, devlet okullarının elektrik, su, doğalgaz, su borcunu ödeyemez durumda olduğunu, okulların bağışlarla ayakta durmaya çalıştığını söyledi. Devletin, özel okullara destek vermesinin gündemde olduğunu belirten Şenol, “Devlet okulları ödeneksizlik nedeniyle inim inim inlemektedir. Devlet kendi idaresindeki okullara yeterli ödenek vermediği için bazı okullarımız elektrik, su, doğalgaz borcunu ödeyememektedir. Camı kırık olan, badanası yapılamayan, kırtasiye masrafları karşılanamayan, sobayla, tezekle ısınan, tadilat masraflarını karşılayamayan, laboratuvarı, kütüphanesi hatta bilgisayarları olmayan, güvenliği sağlanamayan okullarımız çok sayıdadır.” dedi.

Okullarda derslik ve öğretmen açığının had safhada olduğunu, birleştirilmiş sınıf uygulamasının devam ettiğini belirten Şenol, okullarda personel yetersizliği bulunduğunu, bu okullarda temizliğin sağlıklı bir şekilde yapılamadığından okulların mikrop yuvasına döndüğünü dile getirdi.

"BAĞIŞ ALAN MÜDÜRLER HAKKINDA SORUŞTURMA AÇILIYOR"

Şenol, öte yandan böylesine zor durumda olan devlet okullarında bağış alan okul müdürleri hakkında soruşturmalar açıldığını ifade ede etti. Şenol, “ Peki soruyoruz; Devlet ödenek vermiyorsa, okulların en temel ihtiyaçlarını bile karşılamıyorsa, okul idarecileri ne yapacak? Cebinden harcama yapan o kadar çok okul idarecisi var ki… Nedense devlet tüm bunları görmüyor ama iş özel okullara gelince, onlara gözü kapalı teşvik veriyor?”diye konuştu.

Nizametin Şenol, özel okula gönderenlere 2 bin 500 ile 3 bin 500 arasında destek verileceğinin söylendiğini belirterek, şunları söyledi: “Yapılan düzenlemenin orta ve alt gelir grubuna değil, ekonomik durumu iyi olan, zengin olan ailelerin bütçesine fayda sağlayacaktır. Tüm bunlar üst üste konulduğunda, devletin, çocuğunu özel okula gönderen bir elin parmaklarını geçmeyecek sayıda orta gelir düzeyine sahip aileye sahip çıkması bir anlam ifade etmeyecektir.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

Eğitimin yeni gözdesi Paleontoloji Atölyesi...
Eğitimci yazar Sinan Yaman, Paleontoloji ve Arkeoloji Atölyeleri ile verdiği eğitimleri haberimize anlattı.

Haberi Oku