DÜNYA:
Yurt Dışına Asker Göndermeyi Kabul Ettiler!

Kremlin kaynaklarına göre izin sadece hava operasyonlarını kapsıyor. Rusya Devlet Başkanı Putin, New York’ta yaptığı konuşmada terör örgütü IŞİD’le mücadelede Rusya’nın hava operasyonlarına katılabileceğini, ancak herhangi bir kara operasyonuna katılmayı düşünmediklerini açıklamıştı.
Rusya’nın tüm ortaklarına kararla ilgili detay bilgi vereceği kaydedildi.
Kremlin’den yapılan açıklamada Rusya parlamentosu üst kanadı Federasyon Konseyi’nden ordunun yurt dışında kullanımı ile ilgili izin talebinde bulunulduğu ifade edilmişti.
BAĞDAT İSTİHBARAT PAYLAŞIM MERKEZİ OPERASYON ÜSSÜ OLUYOR
Rusya’nın Bağdat merkezli Rusya, Irak, İran ve Suriye’nin dahil olduğu istihbarat paylaşım merkezi hava operasyonlarının koordinasyonunda kullanılacak. Merkez IŞİD militanlarının sayısı, silahları ve hareketleri konusunda temel verileri toplayarak operasyonlara katkı sağlayacak.
Rusya, Suriye, Irak ve İran’ın dahil olduğu Bağdat istihbarat paylaşım merkezi 3’er aylık dönemlerle yönetim değişimi olacak.
Rusya Savunma Bakanlığı’ndan Yuri Yakubov Suriye hava gücü ile birlikte yapılacak hava operasyonlarının Bağdat’ta bulunan istihbarat paylaşım merkezince koordine edileceğini teyit etti. Operasyon bilgilerinin Bağdat’ta bulunan Amerikan temsilcileri ile fe paylaşılacağı belirtiliyor.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

Basının ziyaretine açılacak
Dr. Suat Günsel Camii, 2 Ocak Salı günü 9.00-16.00 saatleri arasında basının ziyaretine açılacak. Basın...

Haberi Oku