DÜNYA:
Yezidiler Laleş'teki Tapınağa Sığındı!

Irak-Şam İslam Devleti’nin (IŞİD) saldırılarından kaçan Yezidilerin bir kısmı, kutsal saydıkları Laleş kasabasına sığındı. Laleş’te Yezidi inancının kurucusu sayılan Şeyh Adî’nin mezarının da bulunduğu tapınakta 500 kadar Yezidi kalıyor.

Yezidilerin yoğun olarak yaşadığı Sincar’ın IŞİD’in eline geçmesinin ardından 50 bine yakın insan, başta Dohuk olmak üzere Irak Kürdistan Bölgesi’ne bağlı şehirlere geldi. Kaçmayı başaramayan 30 binden fazla insanın ise dağlarda saklandığı belirtiliyor.

Akrabalarından 60 kişinin Sincar dağlarına kaçtığını belirten Ebu Şakir, “Orada su, ekmek, elektrik yok. Tek bir ağaç bile yok. İnsanların yiyebileceği hiçbir şey yok.” dedi. Ebu Şakir, uluslararası topluma da çağrı yaparak, “Onlara su ve yiyecek ulaştırın ya da oradan kurtarın. Yoksa felaket olacak.” şeklinde konuştu.

Beş çocuk babası Naif ise geçtiğimiz ay Telafer ve diğer bölgelerden kaçanlara evlerini açtığını belirterek, “Şimdi kaçan bizler olduk.” dedi.

Birleşmiş Milletler ise Sincar dağlarındaki mağdurlara yardım ulaştırılması için çağrıda bulundu. BM Genel Sekreteri’nin Irak Özel Temsilcisi Nickolay Mladenov, siyasi liderlerin aralarındaki sorunları bir kenara koymaları ve kapsayıcı bir merkezi hükümetin hızla kurulmasını istedi.

BM Güvenlik Konseyi ise Irak’ta azınlıklara ve IŞİD karşıtlarına yapılan sistematik saldırıları kınadı.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

Basının ziyaretine açılacak
Dr. Suat Günsel Camii, 2 Ocak Salı günü 9.00-16.00 saatleri arasında basının ziyaretine açılacak. Basın...

Haberi Oku