DÜNYA:
Suriye'de Rusya İle İşbirliğini Genişletecek!

 Orta Asya ülkelerine ziyaret gerçekleştiren Kerry, Kazakistan’da Rus televizyonu MIR TV’ye konuştu. Washington’ın Suriye’deki askeri faaliyetlerini Rusya ile koordinasyon içinde yürütmeyi planladığını belirten Kerry, ABD özel kuvvetlerinin Suriye’ye ulaşmasının ardından Rusya ile işbirliğini genişletmek istediklerini ifade etti.
Rusya ile işbirliğinin genişletilmesi konusunda değerlendirmede bulunan Peskov, “Rusya ile koordinasyon içindeyiz. Ancak bunu ileri taşımak istiyoruz. Bu Rusya’nın Suriye’de barışçıl çözüm konusunda alacağı kararlara bağlı.” değerlendirmesinde bulundu.
ABD Dışişleri Bakanı Kerry, Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esed’in geleceği ile ilgili konunun ele alınması ve siyasi bir çözüm bulunmasının zorunlu olduğuna değindi. 17 ülkenin katılımı ile Viyana’da yapılan Suriye zirvesini hatırlatan Kerry, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un başkanlığında toplantının yapıldığını, Rusya ile siyasi çözüm yolunda zıtlaşma değil, işbirliği içinde olmak istediklerini söyledi.
ABD yönetiminin geçen hafta 30-50 kişilik Özel Operasyon Gücü’nü Suriye’ye göndermek istediği, bu birliğin ılımlı muhalefet ve Kürt güçlere danışmanlık desteği vereceği ifade edilmişti.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Dubai Emlak Piyasası Yükselişte: Türk Yatırımcının...
Son yıllarda küresel gayrimenkul piyasasında yıldızı parlayan Dubai, sunduğu yüksek kira getirisi ve yatırımcı...

Haberi Oku