DÜNYA:
Suikasti Taliban Üstlendi!

 Karaçi'nin kalabalık bir bölgesinde arabasının içindeyken ünlü sufi sanatçısı Sabri'nin, iftar programına giderken silahlı iki kişi tarafından saldırıya uğradığı aktarıldı. Dün meydana gelen suikastte, silahlı saldırganların Sabri'ye yakın mesafeden ateş ettiği belirtildi. Vücuduna 6 kurşun isabet eden Amjad Sabri, hastaneye kaldırılırken hayatını kaybetti. Ünlü sanatçının neden öldürüldüğü hakkında ise şimdiye kadar herhangi bir açıklama yapılmadı. 

İFTAR PROGRAMINA GİDERKEN ÖLDÜRÜLDÜ

Sabri'nin evinden bir iftar programına gitmek için gittiği sırada suikastte uğradığı aktarıldı. Ünlü sanatçının hayatını kaybetmesinden sonra yakınları ve sevenleri yasa boğuldu. Başta Pakistan Başbakanı Navaz Şerif, sanatçı ve siyasiler saldırıyı kınadı.

Öte yandan, Pakistan Talibanı (TTP) saldırıyı üstlendiğini açıkladı. 

SON PROGRAMINDA NAAT OKUMUŞTU

Amjad Sabri Samaa TV'de çıktığı son programda naat okumuş, hem kendisi ağlamış hem de izleyenleri ağlatmıştı. 

Sabri, Hindistan ve Pakistan'daki sufilerin müziği olan Kavvali tarzında şarkılarıyla ün yapmıştı. Pakistan'da radikal grupların daha önce de Sufileri hedef alan saldırılar gerçekleştirdiği biliniyor.
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

Basının ziyaretine açılacak
Dr. Suat Günsel Camii, 2 Ocak Salı günü 9.00-16.00 saatleri arasında basının ziyaretine açılacak. Basın...

Haberi Oku