DÜNYA:
Rusya IŞİD'e Ait 4 Hedefi İmha Etti!

Moskova’da operasyonla ilgili basına bilgi veren Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü General İgor Konaşenkov, terör örgütü IŞİD’e karşı hava operasyonunda Hava Kuvvetleri Birliği’nin görevlendirildiğini açıkladı. Rus savaş uçakları Azerbaycan, İran ve Irak hava sahasını kullanarak bölgeye ulaştı.
Tartus’ta bulunan Rus üssüne ek olarak savaş uçaklarının takviye edildiğine işaret eden Rus askeri sözcü, “Gece IŞİD’in 4 ayrı hedefine havadan operasyonlar yapıldı. Su-24M ve Su-25 tipi savaş uçakları 8 uçuş gerçekleştirdi. Dün gündüz saatlerinde ise 20’den fazla uçuş gerçekleştirilerek IŞİD’e ait 8 hedef bombalandı. Savaş uçaklarımız geniş modernize ve en çağdaş hedefleme sistemine sahip.” dedi.
Rus savaş uçaklarının IŞİD’in mevzilerini imha ettiğine dikkat çeken Rus askeri sözcü, “İdlip kentinde terör birliğinin karargahı ve cephane deposu imha edildi. Ayrıca Hama’da teröristlerin komuta mıntıkası yerlebir edildi. Humus kentinin kuzeyinde patlayıcı madde üreten fabrika imha edildi. Burada patlayıcı madde ile donatılan özel araçlar üretiliyordu. Sonra bunları intihar saldırıları dahil terör saldırılarında kullanıyorlardı.” dedi.
Rusya Savunma Bakanlığı, teröristlere karşı mücadele bağlamında Bağdat’ta kurulan Uluslar Arası Enformasyon Merkezi aracılığıyla İran ve Irak’la sıkı işbirliği yaptıklarını, ayrıca uzay istihbaratı ve İHA araçlarından yararlandıklarını söyledi.
Rusya Savunma Bakanlığı gece yapılan operasyonla ilgili de görüntüleri paylaştı.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

Basının ziyaretine açılacak
Dr. Suat Günsel Camii, 2 Ocak Salı günü 9.00-16.00 saatleri arasında basının ziyaretine açılacak. Basın...

Haberi Oku