DÜNYA:
Rusya Esed'den Vazgeçmeyecek!

 Rusya ve ABD, Türkiye ve Suudi Arabistan dışişleri bakanlarının da katılımı ile 23 Ekim’de Viyana’da yapılacak toplantıda Suriye’de siyasi çözüm süreci yeniden masaya yatırılacak. Rusya önerinin ABD tarafından yapıldığını, kendilerinin İran, Katar, Mısır’ın da katılımı ile daha geniş bir formatta toplantıların yapılmasından yana olduklarını açıkladı.
Interfax’a değerlendirmede bulunan Rusya Dışişleri Bakanlığı kaynağı, Moskova’nın siyasi çözüm sürecinde Esed’in yer alması konusunun temel prensipleri olduğunu söyledi.
Cenevre’de 2012’de yapılan anlaşmayı hatırlatan kaynak, “Biz orada Beşşar Esed yönetimindeki mevcut hükümet ve muhalefetin yer alacağı bir geçiş süreci konusunda mutabakat sağlamıştık. Esed konusunda Rusya açısından yeni olan herhangi bir konu yok.” dedi.
Kaynak, “Suriye’de meşru bir otorite var. Bu yapının iç ve dış muhalefetin de yer aldığı müzakere sürecinde bulunması zorunlu.” hatırlatmasında bulundu.
Esed’in dış baskılarla ve askeri müdahalelerle görevden ayrılması taleplerine karşı çıkan Moskova, Suriye halkının kendi geleceği ve yönetimi ile ilgili karar vermesini istiyor. 

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

Basının ziyaretine açılacak
Dr. Suat Günsel Camii, 2 Ocak Salı günü 9.00-16.00 saatleri arasında basının ziyaretine açılacak. Basın...

Haberi Oku