DÜNYA:
Putin: Şam'a Desteğe Devam Edeceğiz!

Terör tehdidine karşı Suriye hükümetinin yanında yer aldıklarını ifade eden Putin, “Biz gerekli askeri-teknolojik malzemeleri gönderdik, göndermeye devam edeceğiz. Diğer ülkeleri de buna katılmaya çağırıyoruz.” dedi.
“SURİYE’NİN LİBYA OLMASINI ENGELLEDİK”
Suriye’ye yaptıkları yardımın önemine değinen Rusya Devlet Başkanı, “Eğer Rusya Suriye’yi desteklemeseydi, bu ülkede durum Libya’dakinden daha kötü olurdu. Mülteci sayısı da fazla olurdu. Bizim yasal Suriye hükümetine desteğimizin Libya, Irak, Yemen, Afganistan ve başka ülkelerden gelen mülteci sayısıyla hiç bir bağlantısı yok.” şeklinde konuştu.
Suriye’de durumun çok ciddi olduğunu vurgulayan Rus lider, “IŞİD Suriye ve Irak’ın önemli bir kısmını kontrol ediyor. Teröristler Mekke, Medine ve Kudüs’ü istediklerini deklere ettiler.” uyarısında bulundu.
İSTENMEYEN HÜKÜMETLER TERÖRİST ORGANİZASYONLARLA DEVRİLİYOR
Batılı ülkeleri istenmeyen hükümetleri terörist organizasyonlarla devirmeye çalışmakla suçlayan Putin, “Artık jeopolitik hırsları ve çifte standartları bir kenara bırakmalıyız. Doğrudan ya da dolaylı terör örgütleri ile birilerinin hedefleri başarılmaya çalışılıyor. Buna istenemeyen hükümetlerin devrilmesi dahil…” eleştirisi getirdi.
SURİYE HÜKÜMETİ, KÜRTLERİ VE MUHALEFET GÜÇLERİNİ BİRLEŞTİRMELİ
Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esed'i, Kürtleri, ılımlı Suriye muhalefeti ve bölge ülkelerinin terörle mücadelede çabalarını bir araya getirmeleri gerektiğini vurgulayan Putin, “Biz bu sorunu çabalarımızı bir araya getirerek çözebiliriz.” ifadelerini kullandı.
Eski Sovyet coğrafyasında ortak güvenlik için oluşturulan KGAÖ’de Rusya’nın dışında, Belarus, Kazakistan, Kırgızistan, Ermenistan ve Tacikistan yer alıyor.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

Basının ziyaretine açılacak
Dr. Suat Günsel Camii, 2 Ocak Salı günü 9.00-16.00 saatleri arasında basının ziyaretine açılacak. Basın...

Haberi Oku