DÜNYA:
PKK'lılar Cami'ye Saldırdı!

Konuyla ilgili açıklama yapan Hollanda Türk Fedarasyonu Genel Başkanı Murat Gedik, Dordrecht kentinde PKK’lı bir grup Ayasofya Camii’ne saldırdığını belirtti. Gedik, cami baskınına ortalama 30 kişilik bir grubun katıldığını, ellerinde bulunan demir boru ve silahlarla cami içerisinde bulunan 5 kişiyi tehdit edip darp ettiklerini ve iki kişinin de yaralandığını belirtti.

Dordrecht Ayasofya Camii’ne saldıranların PKK’lı olduğunu belirten Murat Gedik, silahlı grubun caminin içerisini darma dağın ettiklerini ve saldırının ardından araçlarıyla hızla olay yerinden kaçtıklarını dile getirdi. Gedik, bu olayın Hollanda’daki özgür toplum düzenine yönelik saldırılardan sadece bir tanesi olduğunu belirtti. Gedik, “Bu ve benzeri olaylar toplum içerisinde gerilimlere ve huzursuzluklara sebebiyet vermektedir. Hollanda Türk Federasyonu olarak, fitnecilerin sıkça Hollanda’da yaşayan çeşitli nüfus gruplarını provake etmeye çalışmasını ve nefreti körükleme çabalarını esefle karşılıyoruz. Bunun dışında, yaşanan bu olaydan sonra Hollanda’nın dört bir tarafından duyarlı insanların camiyi ziyaret ederek dayanışma örneği gösterdiklerini belirtmek isteriz." dedi. 
Ayasofya Camii’nin bulunduğu şehir olan Dordrecht’te Belediye Başkan vekili olan Piet Sleeking’in de camiye yapılan bu saldırıyı bizzat yerinde incelemek için olay yerine gittiği bildirildi.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

Basının ziyaretine açılacak
Dr. Suat Günsel Camii, 2 Ocak Salı günü 9.00-16.00 saatleri arasında basının ziyaretine açılacak. Basın...

Haberi Oku