DÜNYA:
Paris Savaş Alanına Döndü!

 Paris'teki terör saldırıların anma etkinliklerinin düzenlendiği Republique (Cumhuriyet) Meydanı'nda sabah saatlerinden itibaren toplanan göstericiler, Paris'teki iklim zirvesini protesto etti. Terör saldırıları nedeniyle tüm gösteri ve yürüyüşlerinin ülke genelinde iptal etmesi nedeniyle polisin meydan çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldığı eylemde göstericiler, COP21'in dünyanın iklim sorununa çözüm bulamayacağını dile getirdiler.
Eyleme katılan öğretmen Alain Martin, olağanüstü hal nedeniyle hiçbir eylem müsaade edilmediğini ancak bugün Republique'de buluştuklarını söyledi. 'Büyük maskaralık' olarak nitelendirdiği Birleşmiş Milletler İklim Zirvesi'ni eleştiren Martin "Dünyayı kirletenler sözüm ona iklim değişikliğine çözüm bulmaya çalışıyor." ifadelerini kullandı.
İlerleyen saatlerde Republique meydanından toplanan kalabalığının yürüyüşe geçmek istemesi üzerine ise polis göstericilere müdahale etti. Gruba biber gazı ve ses bombası ile müdahale eden polise göstericiler de taş atarak karşılık verdi. Meydanın etrafını saran polisin kıskaca aldığı göstericiler, "Olağanüstü hal polis devleti, biz gösteri hakkımızdan feragat etmeyeceğiz" sloganları attı. Eylen sonrası polis birçok göstericiyi gözaltına aldı.
Eylem sırasında bir polis helikopterinin de Republique meydanının üzerinde uçtuğu gözlemlendi.
COP21'de 147 ülke liderinin yer alması bekleniyor. Zirvede Türkiye'yi ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan temsil edecek.
13 Kasım'da başkent Paris'te gerçekleştirilen eş zamanlı terör saldırıları nedeniyle ülke genelinde 3 aylık olağanüstü hal ilan edilmiş, bu süre zarfında tüm gösteri ve yürüyüşler de yasaklanmıştı.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Dubai Emlak Piyasası Yükselişte: Türk Yatırımcının...
Son yıllarda küresel gayrimenkul piyasasında yıldızı parlayan Dubai, sunduğu yüksek kira getirisi ve yatırımcı...

Haberi Oku