DÜNYA:
Obezite Suudi Arabistan'da Yılda 20 Bin Can Alıyor!

Suudi Diyabet ve Endokrin Birliği (SDEB), ülkede 3 milyon obez yetişkin ve çocuk olduğunu ve obez çocuk sayısında da hızlı bir artış olduğunu açıkladı. Saudi Gazette gazetesinde yer alan habere göre, yılda obezite kaynaklı hastalılardan ölümlerin ise 20 bin kişiye yükseldiği kaydedildi.

Suudi Arabistan’da hükümetin okullarda sağlık eğitimi ile obeziteye karşı mücadele etmesine rağmen, obez çocuk sayısı hızla artıyor.

SDEB, Suudi Arabistan’da nüfusun yüzde 25’inin diyabet olduğunu açıklarken, Doğu Vilayeti’nde yüksek obezite ve tip 2 diyabet oranlarının arrtığı olduğu konusunda da uyardı. SDEB, obezite ve diyabetin birçok ülkede halkın sağlığı ve ülke ekonomisini tehlikeye attığını vurgulayarak, aynı tehlikenin Suudi Arabistan için de geçerli olduğunu belirtti.

Küresel istatistiklere göre dünyada 1,7 milyar obez var. Obezite ülkelere ağır ekonomik yük getirirken, hükümetler diyabet, kalp hastalıkları, bazı kanser türleri ve felçe sebep olabilen obezite ile mücadeleyi artırıyor.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

Basının ziyaretine açılacak
Dr. Suat Günsel Camii, 2 Ocak Salı günü 9.00-16.00 saatleri arasında basının ziyaretine açılacak. Basın...

Haberi Oku