DÜNYA:
Mahkemeden Mübarek'e ŞOK!

 Ocak 2011'de devrik lider Mübarek'e karşı ayaklanan, halkın öldürülmesi için vur emri verdiği iddia edilen ve kamuoyunda "göstericilerin öldürülmesi" olarak bilinen davadan, Kasım 2014'te Mübarek, oğulları Ala ve Cemal, dönemin İçişleri Bakanı Adili ile 6 yardımcısı beraat kararı almıştı. 846 göstericinin öldürüldüğü bu davada, Kahire Temyiz Mahkemesi beraat kararını bozarak tekrar yargılanmasını talep etti. İçeride tutuklu bulunduğu yolsuzluk davasından beraat kararı beklerken, temyiz mahkemesinin göstericilerin öldürülmesinden tekrar yargılanmasını istemesi, Mübarek ve ailesini şok etti. 

Geçtiğimiz Mayıs ayında da mahkeme, "Başkanlık Sarayı Yolsuzluğu" olarak bilinen davada, Ocak ayında serbest bırakılan devrik lider Hüsnü Mübarek'in oğullarının tekrar tutuklanmasına karar vermişti. Mısır Cumhurbaşkanlığı Sarayı için ayrılan 126 Milyon Cüneyh (16 milyon dolar) ödeneği Mübarek'in oğulları Ala ve Cemal kardeşler zimmete geçirdiği suçlamasıyla yargılanmıştı. Dört ay önce ise tutuksuz yargılanmak üzere beraatlerine karar verilmişti. Mahkeme, 'Başkanlık Sarayı Yolsuzluğu' davasından suçlu bularak Ala ve Cemal Mübarek kardeşlerin tekrar tutuklatıp Tora Hapishanesi'ne göndermişti.

Anahtar Kelimeler
Mahkemeden-mübareke-şok
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye...
Fransa'da düzenlenen Uluslararası Cannes Film Festivali, bu yıl da iddialı yapımları, dünya yıldızlarını...

Haberi Oku