DÜNYA:
Korkutan FELLUCE İddiası!

Felluce operasyonun başlamasıyla yerel ve dünya basınında Felluce’de güvenlik güçlerinin sivil halka kötü muamele yaptığı yansımıştı. Irak ordusunun operasyon sırasında yakalanan sivillere Şii milisler tarafından işkence edildiği raporlara geçmişti. Raporda, boğazları kesilerek, kurşuna dizilerek, dövülerek veya yakılarak öldürülen sivillerden bazılarının buldozerle diri diri toprağa gömüldükleri iddia edilmişti. 

Bunun üzerine Irak Başbakanı Haydar El Abadi ihlallerin sorumlularının hesap vermesi için 'katı emir' verdiğini bu konuda kimseye tolerans gösterilmeyeceğini açıklamıştı.
Irak Ordusu , Şii milislerden oluşan Haşdi Şabi ve Sünni aşiret güçleri, 23 Mayıs'ta Felluce'ye ortak operasyon başlatmıştı. Şehir 2014'ten bu yana DAEŞ'in kontrolünde bulunuyor. Irak Ordusu, Felluce'yi terör örgütünden almak için bir kaç kez teşebbüste bulunmuş, fakat başarılı olamamıştı. 
Anahtar Kelimeler
Korkutan-felluce-iddiası
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

Basının ziyaretine açılacak
Dr. Suat Günsel Camii, 2 Ocak Salı günü 9.00-16.00 saatleri arasında basının ziyaretine açılacak. Basın...

Haberi Oku