DÜNYA:
Irak Ordusu Şehri Tamamen Geri Aldı!

Irak Başbakan Haydar el-Abadi bir hafta önce Felluce'de DAEŞ'e karşı yürütülen operasyonda zafer kazandıklarını duyurmuş; ancak başkent Bağdat'ın batısındaki şehirde Golan bölgesi de dahil olmak üzere çatışmaların hala sürdüğünü aktarmıştı. Felluce Operasyonlar Komutanı Abdulvahap es-Saadi, yaklaşık 5 hafta süren çatışmalardan sonra Felluce'nin DAEŞ'ten temizleme operasyonunun başarıyla tamamlandığını bildirdi. 

ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri tarafından da havadan desteklenen operasyon hakkında devlet televizyonuna açıklamada bulunan Korgeneral Abduhvahab Es-Saadi, "Galon bölgesinin teröristlerden tamamen temizlendiğini duyuruyoruz ve Irak halkına Felluce'deki savaşın sona erdiği iyi haberini iletiyoruz." ifadelerini kullandı. 
Es-Saadi ayrıca, Felluce'yi geri alma operasyonunda şimdiye kadar 1800 DAEŞ militanının öldürüldüğünü vurguladı.
Irak Başbakanı Haydar el Abadi ise yaptığı açıklamada, şimdiki hedeflerinin Musul olduğunu kaydetti. 
Felluce'nin kontrolü 2014’te DAEŞ'in eline geçmişti. ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin havadan desteklediği Irak ordusu, şehri geri almak için Mart ayında operasyon başlatmıştı.

 
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

Basının ziyaretine açılacak
Dr. Suat Günsel Camii, 2 Ocak Salı günü 9.00-16.00 saatleri arasında basının ziyaretine açılacak. Basın...

Haberi Oku