DÜNYA:

Fransız haber ajansı AFP, Paris Savcılığı'nın 15 Eylül'de 2011 ile 2013 arasında Suriye'de yaşanan ihlallerle ilgili soruşturma başlattığını duyurdu. Soruşturmanın Fransa Dışişleri Bakanlığı'nın başvurusuyla açıldığı kaydedildi. Dışişleri Bakanlığı'ndan bir kaynak da bu bilgiyi doğruladı.
Soruşturmaya 2013 yılına kadar Suriye jandarma güçleri bünyesinde fotoğrafçı olarak görev yapan "Cesar" lakaplı bir kişinin çektiği 55 bine yakın korkunç işkence fotoğraflarının delil teşkil ettiği kaydedildi. AFP, soruşturmanın 'savaş suçu' kapsamında açıldığını duyururken yargı kaynakları soruşturmanın, 'insanlığa karşı işlenen suç' kapsamında açıldığını kaydetti.
Soruşturmayla ilgili konuşan Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, "Pek çok uzman tarafından doğrulanmış, işkence yapılmış ceset ve hapishanelerde ölen kadınların fotoğraflarını gösteren Cesar'ın raporu Beşşar Esed rejiminin sistematik zulmünü gösteriyor." ifadelerini kullandı.
Savaş suçuna karşı mücadelenin kendi sorumluluklarında olduğunu vurguladı. Fransa Dışişleri Bakanı Fabius, BM ve özelikle de Uluslararası Bağımsız Suriye Araştırma Komisyonu'na Suriye'deki incelemelerini kararlılıkla sürdürmesi çağrısında bulundu.
Fransa Dışişleri Bakanlığı'nın başvuruyu Ceza Muhakemesi Kanunu'nun, tüm kamu kuruluşlarını bir suça tanıklık edildiğinde yargıyı bilgilendirme zorunluluğu getiren 40'ıncı maddesi uyarınca yaptığı kaydedildi.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

Basının ziyaretine açılacak
Dr. Suat Günsel Camii, 2 Ocak Salı günü 9.00-16.00 saatleri arasında basının ziyaretine açılacak. Basın...

Haberi Oku