DÜNYA:
İLİŞKİLERİMİZ SURİYE KRİZİNE OLUMLU YANSIYACAK!

Bakü'yü ziyaret eden Lavrov; Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Mamedyarov ortak basın toplantısı düzenledi.

Mevkidaşı Elmar Mamedyarov ile görüşmesinin ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Lavrov, "Türkiye'yle ilişkilerin normalleşmesi bölgeye olumlu yansıyacak. Normalleşen Rusya-Türkiye ilişkileri, pozisyonlarının bir hayli farklı olduğu Suriye krizinin çözümüne olumlu yansıyacak. Bu konuda daha etkili bir biçimde ortak yaklaşımların belirlenmesine yardımcı olacak" dedi.


Lavrov, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'yla Soçi'de görüştüklerini hatırlatarak,"Bu görüşme ile artık Türk dostlarımızla aramızda daha az anlaşmazlık olacağını düşünüyorum. BM Güvenlik Konseyi ve Uluslararası Suriye Destek Grubu kararlarının yerine getirilmesi konusunda etkin çalışacağız." ifadesini kullandı.


ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin bu hafta Rusya'yı ziyaret edeceğini hatırlatan Lavrov, görüşmede Suriye krizinin çözümü konusunu ağırlıklı olarak ele alacaklarını dile getirdi. Kerry ile Suriyeli muhalif grupların El Nusra'nın bulunduğu bölgeleri terk etmesi konusunu görüşeceklerini dile getirdi. Lavrov, El Nusra'nın Halep çevresinde başka isimler altında yeni gruplar oluşturmasından endişe duyduklarını ifade etti.

Lavrov, BM'nin Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura'nın görevinden kaçtığını, Cenevre görüşmelerinin bir sonraki turu için davet göndermediğini vurguladı.

ÜÇLÜ LİDERLER ZİRVESİ YAPILACAK

Basın toplantısında konuşan Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Mammadyarov, Azerbaycan, Rusya ve İran cumhurbaşkanlarının başkent Bakü'de bir araya geleceklerini söyledi.

Mammadyarov, Azerbaycan, Rusya ve İran cumhurbaşkanlarının ağustos ayında Bakü’de görüşeceğini aktardı. Elmar Mammadyarov, liderlerin Kuzey-Güney demiryolu ulaşım koridorunun görüşüleceğini bildirdi.
Projenin büyük ekonomik perspektife sahip olduğunu ifade eden Mammadyarov, görüşme tarihinin ağustos ayında netleşeceğini ifade etti.

Kuzey Avrupa ve Güney Doğu Asya ülkelerini bir araya getirecek Kuzey-Güney ulaşım koridoru Azerbaycan, Rusya ve İran demiryolları ağlarını birleştirecek. İlk aşamada Kuzey-Güney koridoru aracılığı ile yılda 5 milyon ton yük taşımacılığı öngörülüyor.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

Basının ziyaretine açılacak
Dr. Suat Günsel Camii, 2 Ocak Salı günü 9.00-16.00 saatleri arasında basının ziyaretine açılacak. Basın...

Haberi Oku