DÜNYA:
Hissedarlardan Volkswagen'e Dava!

VW'nin hissedarları, ortaya çıkan skandal hakkında geç bilgilendirip bilgilendirmediklerinin araştırılmasını istiyor. Avukat Andreas Tilp, buna benzer bir birçok davanın hazırda beklediğini belirtti. Farklı hissedarların da davaya dahil olmak istediğini ifade eden Tilp, bunun bir başlangıç olduğunu sözlerine ekledi.

VW'de yüzde 0,06 hissesine sahip Allianz Global Investor Sözcüsü, kendi yatırımcılarının skandaldan zarar görüp görmediğinin ortaya çıkmasından sonra bir adım atacaklarını bildirdi. Alman basını 20 büyük şirketin de bir milyar Euro'dan fazla tazminat talebiyle dava açacağını iddia etmişti.

Amerikan Çevre Koruma Ajansı (EPA) 18 Eylül 2015'te VW'yi egzoz emisyon değerini düşük göstermek için özel yazılım kullanmakla suçlamıştı. Bunun akabinde, VW, yapılan suçlamayı kabul ederek, aynı yazılımı dünya genelinde 11 milyon VW marka otomobil ve onun yan markalarında kullandığını itiraf etmişti. Açıklamalar sonrası VW, ilk üç gün içerisinde yaklaşık 12 milyar Euro değer kaybetmişti. VW'nin başta ABD olmak üzere Avrupa ve Almanya'da milyarlarca Euro'luk tazminat davalarıyla karşı karşıya kalacağı tahmin ediliyor.
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Dubai Emlak Piyasası Yükselişte: Türk Yatırımcının...
Son yıllarda küresel gayrimenkul piyasasında yıldızı parlayan Dubai, sunduğu yüksek kira getirisi ve yatırımcı...

Haberi Oku