DÜNYA:
FRANSA'DA TERÖR SALDIRISI.80 KİŞİ ÖLDÜ!

Nice kentinin dünyaca ünlü Promenade Des Anglais Caddesi’nde 14 Temmuz Ulusal Günü kutlaması yapan kalabalığa yerel saatle 22.30 sıralarında kamyonla saldırı düzenledi. Bölge Valisi Alpes Maritime, kentte büyük paniğe yol açan saldırıda kamyonun içindeki teröristin, daha sonra halkın üzerine ateş açtığını ifade etti.

Nice Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, saldırıda 80 kişinin hayatını kaybettiği, 100'den fazla kişinin de yaralandığı aktarıldı. Nice Valisi Adolphe Colrat da, kamyonun son sürat kalabalığın arasına daldığını ve yaklaşık 2 kilometre boyunca insanları ezdiğini açıkladı.

Polis tarafından etkisiz hale getirilen teröristin kullandığı kamyonda önemli miktarda bomba, mühimmat ve silah ele geçirildi. Saldırıda kullanılan kamyonda çok sayıda kurşun izine rastlandı.
Yetkililer, ölü sayısının gittikçe artmasından endişe ettiklerini belirtti. Öte yandan Fransa polisi, yaptığı anonslarla kent sakinlerini gerekmedikçe evlerinden çıkmama yönünde uyardı.

FRANSA CUMHURBAŞKANI PARİS'E DÖNDÜ

Nice’deki terör saldırısının ardından İçişleri Bakanlığı’nda kriz masası kuruldu. Fransa Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Avignon kentinde bulunan Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande’nin, kriz masasına katılmak üzere Paris'e geri döndüğü aktarıldı.

Bu arada, İçişleri Bakanı Bernard Cazeneve, saldırı haberinin ardından Nice kentine gitti.

Fransa, Ankara Büyükelçiliği ve İstanbul Başkonsolosluğu'nu güvenlik endişesiyle ikinci bir emre kadar kapatma kararı almıştı.

FRANSADA DAHA ÖNCE DE SALDIRI OLMUŞTU

13 Kasım 2015'te Fransa'nın başkenti Paris de benzer bir saldırıya hedef olmuştu. DAEŞ’in üstlendiği saldırıda 130 kişi hayatını kaybetmişti.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

banner105

banner97

Basının ziyaretine açılacak
Dr. Suat Günsel Camii, 2 Ocak Salı günü 9.00-16.00 saatleri arasında basının ziyaretine açılacak. Basın...

Haberi Oku

banner108