DÜNYA:
Eylemciler Polisle Çatıştı!

 Akşam saatlerinde toplanan kalabalık bir grup, Atina'daki Propilea Meydanı'ndan Sindagma Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. Burada bazı göstericiler meclisin dış duvarlarına çeşitli sloganlar yazdıktan sonra Politeknik Üniversitesi'nin de bulunduğu Eksarhia semtine yürüdü. Göstericiler, yoğun güvenlik önlemleri alan polise taşlarla saldırdı. Göstericileri dağıtmak isteyen polis de göz yaşartıcı bomba kullandı. Çıkan olaylarda 5 kişi gözaltına alındı.

Öfkeli kalabalık, bölgede maddi zarara yol açtı. Grubun, bazı otomobilleri de ateşe verdiği görüldü.

F tipi cezaevlerinin kaldırılması, Ateş Hücreleri Örgütü'ne üyelik suçlaması ile tutuklu bulunanların ve onların akrabalarının serbest bırakılması gibi talepleri olan eylemciler, daha önce de benzer taleplerle SYRIZA merkez binasını işgal etmişlerdi.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye...
Fransa'da düzenlenen Uluslararası Cannes Film Festivali, bu yıl da iddialı yapımları, dünya yıldızlarını...

Haberi Oku