DÜNYA:
Başbakan Kadın Olacak!

İngiltere'de görevden ayrılacağını açıklayan Cameron'ın yerine Muhafazakâr Parti, başbakanlık için resmi başvuru yapan beş adaydan ikisini belirledi. Alman Deutsche Welle'nin haberine göre, başbakanlık yarışında iki kadın aday karşı karşıya kalacak. Muhafazakâr Parti, Parti başkanlığı ve başbakanlık için İçişleri Bakanı Theresa May, 329 oyun 199'unu aldı. Enerji ve iklim değişikliğinden sorumlu bakanlıkta enerjiden sorumlu devlet bakanı olan Andrea Leadsom ise 84 oyda kaldı. Diğer beş aday arasındaki Adalet Bakanı Michael Gove ise 46 oyla üçüncü sırada kendine yer buldu.

İngiltere'de sayıları 150 bini bulan Muhafazakâr Parti üyeleri seçilen adaylardan birini yeni genel başkanları ve başbakan olarak belirleyecek. Böylelikle ülkede Margaret Thatcher'dan sonra ilk kadın başbakanı seçilmiş olacak. Muhafazakar Parti lideri Thatcher, 1979-1990 yıllarında başbakanlık yapmıştı.

Anahtar Kelimeler
Başbakan-kadın-olacak
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

Basının ziyaretine açılacak
Dr. Suat Günsel Camii, 2 Ocak Salı günü 9.00-16.00 saatleri arasında basının ziyaretine açılacak. Basın...

Haberi Oku