DÜNYA:
AB'den İngiltere'ye Tepki!

İngiltere’nin AB’den ayrılma kararının kendisinde aşırı bir şaşkınlık uyandırmadığını ifade eden Schulz, "Böyle bir karar şok etkisi yapmadı. Böyle bir sonuca kendimizi hazırladık” dedi. Shulz, ayrılma kararı sonrası İngiltereyi zor bir sürecin beklediğini ifade ederek, Sterlin de olduğu gibi Euro da sert düşüş yaşanamaması için çaba sarf edilmesi gerektiğini belirtti.

Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk, ise İngiltere'nin AB’den ayrılma kararı ile ilgili olarak, referandumda başka bir sonuç çıkmasını arzu ettiklerini söyledi. Söz konusu kararın siyasi olarak ciddi ve dramatik olduğunu ifade eden Tusk, buna rağmen duygusal tepkiler verilmemesi gerektiğini kaydetti.
Tusk, birliği koruma konusunda kararlı olduklarını kaydederek, "Bu olumsuz senaryoya da hazırlıklı olduğumuzdan herkesin emin olmasını istiyorum." ifadelerini kullandı.

 
Anahtar Kelimeler
ABden-ingiltereye-tepki
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

Basının ziyaretine açılacak
Dr. Suat Günsel Camii, 2 Ocak Salı günü 9.00-16.00 saatleri arasında basının ziyaretine açılacak. Basın...

Haberi Oku