DÜNYA:
ABD'nin İlk Kadın Başkan Adayı Oldu!

"ABD'nin en güçlü kadını" olarak nitelendirilen 69 yaşındaki Hillary Clinton, Demokrat Parti'nin Philadelphia'daki kurultayında, Güney Dakota eyaleti delegelerinden aldığı 15 oyla adaylık için gereken 2 bin 383 oya ulaştı. Sonucun netleşmesiyle kurultaydaki Demokrat delegeler, Hillary Clinton lehine sloganlar attı. Clinton'ın başkan adaylığı için yarıştığı Vermont Senatörü Bernie Sanders, rakibinin yeterli oya ulaşmasının ardından sembolik bir jest yaparak oylamanın durdurulmasını ve Hillary Clinton'ın başkan adaylığının ilan edilmesini talep etti. Kurultay Başkanı Marcia Fudge da Clinton'ın başkan adaylığını ilan etti.

Eski Başkan Bill Clinton’un eşi Hillary Clinton, 8 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi rakibi iş adamı Donald Trump'la yarışacak. Clinton'ın başkan yardımcısı adayı Virginia Senatörü Tim Kaine. Trump'ın başkan yardımcısı adayı ise Indiana Valisi Mike Pence.

ABD SİYASETİNİN ÖNEMLİ AKTÖRÜ

20 yıl boyunca Amerikan siyaset sahnesinin ayrılmaz parçalarından biri haline gelen Clinton, 4 yıl boyunca ABD Başkanı Obama’nın yanında dışişleri bakanı olarak görev yaptı. Bu sayede uluslararası alanda daha tanıdık bir yüz haline gelen Clinton, 100 ülkeye giderek bütün seleflerini geride bıraktı. El Kaide lideri Usame Bin Ladin 2011’de Pakistan’da düzenlenen tarihi operasyonla öldürüldüğünde Clinton dışişleri bakanlığı koltuğundaydı. Clinton, 2016 başkanlık seçimleri için yarışacağını internet sayfasında duyurmasına saatler kala Obama, “Hillary mükemmel bir başkan olacak” diyerek desteğini ilan etmişti.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

banner105

banner97

Basının ziyaretine açılacak
Dr. Suat Günsel Camii, 2 Ocak Salı günü 9.00-16.00 saatleri arasında basının ziyaretine açılacak. Basın...

Haberi Oku

banner108