DÜNYA:
21 Bin Çocuk Hayatını Kaybetti!

Suriye İnsan Hakları Ağı, son yayınladığı rapor, ülkede devam eden iç savaş ve çatışmalarda en ağır bedeli çocukların ödediğini ortaya koydu. Rapor, ülkedeki çocukların maruz kaldığı katliam ve işkenceleri göz önüne seriyor. 

Kanatları kırılmış Melekler, Suriye’nin çocukları adıyla yayınlanan raporda, Suriye’de Mart 2011 başlayan halk ayaklanmaları ve sonrasında başlayan iç savaşta bugüne kadar 19 bin 773 çocuğun Esed rejimi tarafından öldürüldüğü belirtildi. Bu çocukların 159’unun ise işkence altında can verdiği kaydedildi. 
Esed yönetiminin cezaevlerindeki çocuk sayısının 10 bin 891 bulduğu, 2 bin 716 çocuğun ise hâlâ tutuklu olduğuna dikkat çekildi.
Öte yandan Esed rejimi tarafından babası öldürülen çocukların sayısı 37 bin, annesini kaybedenlerin sayısı ise 6 bini geçiyor. 
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

Basının ziyaretine açılacak
Dr. Suat Günsel Camii, 2 Ocak Salı günü 9.00-16.00 saatleri arasında basının ziyaretine açılacak. Basın...

Haberi Oku