ÇERKES HABERLERİ:
KAFFED'in Yeni Yönetimi Belli Oldu!

 Genel Kurul öncesi 28 Kasım 2015 Cumartesi günü 13:00-18:00 saatleri arasında aynı salonda geniş katılımlı istişare toplantısı yapıldı. Bu toplantıda hemşerilerimiz gerek KAFFED’in icraatları hakkındaki eleştirilerini, gerek KAFFED’in önümüzdeki dönem çalışmaları hakkında önerilerini, gerekse Çerkes Toplumu hakkındaki düşüncelerini dile getirdiler.

Katılımın serbest olduğu ve hiçbir sivil toplum kuruluşunun yapamadığı bu güzel uygulama KAFFED tarafından geleneksel olarak her genel kurul öncesi organize edilmektedir.

29 Kasım 2015 Pazar günü ise aynı salonda yaklaşık 600 kadar delege ve misafirin katılımı ile 7.Olağan Genel Kurulu yapıldı. 224 Delegenin katılımı ile başlatılan Genel Kurul, açılış ve saygı duruşunun ardından divan kurulunu belirlendi.

Sayın Yahya GIŞ Divan Başkanlığına, Filiz ÇELİK, Özlem KANDEMİR ve Caner KARATAŞ ise katip üyeliklerine seçildiler.

Genel Kurulda Genel Başkan Sayın Yaşar ASLANKAYA bir selamlama konuşması yaptı.

Genel Kurula AK Parti Ankara Milletvekili Murat ALPARSLAN, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Ahmet Haluk KOÇ, CHP Samsun Milletvekili Engin ÖZKOÇ, HDP Parti Sözcüsü ve Kars Milletvekili Ayhan BİLGEN katıldı ve Genel Kurulda birer selamlama konuşması yaptılar. Karaçay-Çerkes Adıge Khase başkanı Muhammed ÇERKESOV, Karaçay Çerkesk Mİlletvekili Ali ASLANOV, Kabartay-Balkar Rodina Derneği Başkanı Valodya NAGATSEV, Suriye Dernek Başkanı Adnan KABARDA, Abhazya Hükümeti Türkiye Tam Yetkili Temsilcisi İnar GİTSBA, Abhazya Geri Dönüş Komitesi Temsilcisi Alias ŞIMBA genel kurula misafir olarak katılıp birer konuşma yaptılar. Abhazfed temsilcisi Sait BARAN da kongrenin hayırlı olması konusunda dilek ve temennilerini bildiren bir konuşma yaptı.

Son günlerde Rusya ile Türkiye arasında yaşanan olaylar nedeniyle Genel Kurulumuza katılamayan DÇB Genel Başkanı Sokuroko HAUTİ bir mesaj göndererek genel kurulun hayırlı olması dileğinde bulundu.

Kaffed’in 2013-2015 faaliyet raporu, sunum eşliğinde Yönetim Kurulu üyesi Melike Meryem ATLAY tarafından, 2013-2015 dönemi mali raporu Mali Sekreter Atilla Mutlu ALKIŞ ve denetleme kurulu raporu Denetleme Kurulu üyesi Demir KIZILKAYA tarafından okundu.

Raporlar üzerine görüş bildirimi içerikli konuşmaların ardından Yönetim Kurulu oybirliği ile ibra edildi. Yönetimin ibrası sonrası Genel Başkan Yaşar ASLANKAYA Genel Kurula hitaben bir teşekkür konuşması yaptı. 2015-2017 dönemi tahmini bütçesi Atilla Mutlu ALKIŞ tarafından okunduktan sonra oylanarak kabul edildi. Devamında seçimler için teklifler talep edildi.

Seçimlere Yaşar ASLANKAYA başkanlığında tek liste ile gidildi. Yeni dönem Faaliyet Planı Hicran BOLAT tarafından okundu.

Vacit KADIOĞLU ve Doğan ÖZDEN’e Bersis KARABULUT’a Kaberdey Balkar Cumhuriyetince anadile yaptıkları katkılardan dolayı gönderilen madalyaları Genel Başkan Yaşar ASLANKAYA tarafından takdim edildi.

Gaziantep Kafkas Derneği eski Başkanı Hakan AYDEMİR’e Suriyeli soydaşlarımız ile ilgili göstermiş olduğu üstün çaba nedeniyle plaket takdim edildi.

Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek köylerinin Çerkesce ismine yeniden kavuşmasında emeği geçen Anzorey Köyü Muhtarı Mahmut ALAGÖZ adına hazırlanan plaket kendisine ulaştırılmak üzere Anzorey isminin alnmasında önemli katkıları olan Afşin Belediye Başkan Yardımcısı Adnan ÖZDEMİR ve Kahramanmaraş Kafkas Kültür Derneği Başkanı Lisan ALKIŞ’a verildi.

Tıj İlkay projesine olan katkıları nedeniyle Kaffed’e verilen plaket değerli büyüğümüz Sayın Aslan ARI tarafından Yaşar ASLANKAYA’ya teslim edildi.
Plaket takdiminin ardından seçimlere geçildi.

224 delegenin katılımı ile yapılan genel kurul seçimlerinde 193 delege oy kullandı. Yapılan seçim sonucunda 7.Dönem Kafkas Dernekleri Federasyonu Yönetimi aşağıda belirtilen şekilde oluşturulmuştur.


Yönetim Kurulu

Asıl
Yaşar Aslankaya, Genel Başkan
Ahmet Candan
Atilla Mutlu Alkış
Canberk Yaman
Erol Taymaz
Levent Turgut
Melike Atlay
Mesut Akman
Metin Özdemir
Murat Özkan
Ömer Atalar
Rahşan Erdoğan Yılmaz
Recami Bursa
Serpil Yılmaz Dizdarlar
Sevda Alankuş
Yedek
Adnan Arslan
Arzu Doğan
Bislan Jeloka
Ersin Özen
Fatma Özdemir
Haşim Polat
Hicran Bolat
Hülya Tambay Şahin
Kutlay Yağan
Miray Yavuz
Nesren Şamil Kanşat
Salih Cantürk
Selçuk Ulutaş
Ümit Harun Akkaya

Denetleme Kurulu
Asıl

Filiz Çelik
Hasan Seymen
M. Zeki Kartal
Şamil Koç
Ünal Uluçay
Yedek
Ali Can
Demir Kızılkaya
Ertan Koyuncu

Onur Kurulu
Asıl
Aslan Arı
Rauf Bozkurt
Hikmet Kandemir
Muhittin Ünal
Cihan Candemir
Yedek
Eyüp Baloğlu
Ümit Dinçer
Ramazan Ersöz

DÇB Delegeleri
Adnan Özdemir
Aysel Ateş Kemer
Bedri Tokuç
Erdoğan Yaşar
Erdoğan Yılmaz
Erhan Savkaf
Fethi Kanşat
Filiz Çelik
Handan Yeşilyurt
Hüsamettin Saygılı
İrfan Vurdum
İsa Elagöz
Kutlay Yağan
Lisan Alkış
M.Zeki Kartal
Orhan Sarı
Özlem Aydemir
Rahşan Erdoğan Yılmaz
Sabiha Tokmak
Servet Apiş
Tarık Acaroğlu
Timur Akkan
Ufuk Çevik
Yıldız Şekerci

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

Nasır Yıldız'dan Huzurevi ziyareti
Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nasır Yıldız Huzurevi ziyareti yaptı.

Haberi Oku