ÇERKES HABERLERİ:
KAFFED'ten Güney Marmara Çıkarması!
  • 10.12.2016 Cumartesi günü Federasyon Başkanı Sayın Yaşar Aslankaya Yönetim Kurulu Üyesi Serpil Yılmaz Dizdarlar ve Atilla Mutlu Alkış saat 14:00 da Bursaya geldi.

    (KAFFED) Yönetim Kurulu Üyesi Güney Marmara Temsilcisi Levent TURGUT ve Bursa Çerkes Kültür Derneği Başkanı Yusuf Ziya ÖZENÇ (KAFFED)Başkanı ve Yönetim Kurulu üyelerini karşıladı.

    Botanik Parkta buluşup yapılan kısa görüşmeden sonra ilk ziyaret edilecek olan Karacabey Kuzey Kafkas Derneği için yola çıkıldı.

    Karacabey Dernek Başkanı Serkan Kaya, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Dernek üyeleri Başkanı Dernekte karşıladılar. Federasyon Başkanı ASLANKAYA Yönetim Kurulu olarak yaptıkları çalışmalardan bahsetti. En çok üzerinde durduğu konu Çerkesce Dil eğitimi oldu. Güney Marmara da halen bir sınıf açılamadığının altını çizen ASLANKAYA Çerkesce Dil eğitimi için daha çok çalışmamız ve bir an önce İL ve ilçelerde sınıflar açmamız gerekiyor dedi. Karacabey Derneğinde hazır bulunan ÇDP Bursa İl Başkanı Nasır Yıldız'ın Yaşar Arslankaya'dan destek istemeside dikkatlerden kaçmadı.

    Bir saat kadar süren konuşmanın ardından hep birlikte Karacabey Belediye Başkanı Sayın Ali ÖZKAN'ı ziyaret ederek baş sağlığında bulunuldu.

    Karacabey Kuzey Kafkas Kültür Derneği ziyaretinin bitmesi ile KAFFED Yönetim Kurulu Susurluk Kafkas Derneği ziyareti için tekrar yola çıktı.

    Akşam saatlerinde Susurluk Kafkas Derneğini ziyaret eden KAFFED yönetim kurulu Başkan ve Yönetim Kurulu Üyeleri yapılan görüşmelerden sonra hep birlikte Balıkesir Adige Çerkes Derneği ev sahipliğinde Otel Basri de düzenlenen Gençlik Zeğesine katıldı.

    Güney Marmara Gençlik Birliğinin hazırladığı gecede katılımın yüksek olması gençlerin bu birlikteliği ne kadar çok önemsedigini ve sahiplendiğini göstermiş oldu Başkan Yaşar ASLANKAYA gecede yaptığı konuşmada Güney Marmara'da gençleri bu kadar birlik ve beraberlik içinde görmüş olmaktan çok mutlu olduğunu ifade etti. Gençlere bağlı bulundukları dernekleri daha çok sahiplenmelerini özellikle Dil konusuna önem vermelerini ve Derneklerin açmış olduğu Dil kurslarına da katılım sağlamalarını söyledi.

    Yapılan konuşmanın ardından Başkanın açılış oyunu ile gece başladı.

    Derneklerin Gençlik Komisyon Başkanları ve Güney Marmara Gençlik Birliği Başkanı Gürol Beygiret bir masada uzun süre Federasyon Başkanı ile yapılacak çalışmalar hakkında konuştular. Görüşmenin ardından Kaffed Başkan ve Yönetim Kurulu Üyeleri yolcu edildi..

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

banner105

banner97

Nasır Yıldız'dan Huzurevi ziyareti
Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nasır Yıldız Huzurevi ziyareti yaptı.

Haberi Oku

banner108