BURSA HABERLERİ:
Zeki Müren, vefatının 30. yılında Bursa'da anıldı: Nükhet Duru ve Başkan Erkan Aydın aynı sahnede unutulmaz düet yaptı

Türk sanat müziğinin eşsiz yorumcusu, besteci ve söz yazarı Zeki Müren, vefatının 30. yılında Osmangazi Belediyesi tarafından düzenlenen görkemli bir programla anıldı. "Sanat Güneşi"nin anısının yaşatıldığı gece, sanatseverlerin yoğun katılımıyla duygu yüklü anlara sahne oldu.

Osmangazi Belediyesi’nin Mehmetçik Vakfı, Türk Eğitim Vakfı (TEV) ve Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi iş birliğinde Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde (Merinos AKKM) gerçekleştirdiği anma programı, usta sanatçının kendi sesinden vasiyetinin dinletilmesiyle başladı. Ardından şef Murat Süslüler yönetimindeki Nilüfer Konservatuvar Derneği (NİLKONDER) Korosu, Zeki Müren’in unutulmaz eseri “Hayat Bazen Tatlıdır” ile salondakileri selamladı.

Nükhet Duru'dan Zeki Müren şarkıları

Koronun ardından Türk müziğinin güçlü ismi Nükhet Duru Bursalıların huzuruna çıktı. Repertuvarına “Dertliyim Ruhuma Hicran” ile başlayan Duru; “Menekşelendi Sular”, “Gitme Sana Muhtacım”, “Sorma” ve “Şimdi Uzaklardasın” gibi ölümsüz eserleri NİLKONDER Korosu ile birlikte seslendirdi. Zeki Müren’in eşsiz nağmeleri, Nükhet Duru’nun özgün yorumuyla katılımcılara unutulmaz bir müzik ziyafeti sundu.

Başkan Erkan Aydın ve Nükhet Duru'dan muhteşem düet

Gecenin en sürpriz ve coşkulu anı ise sahneye davet edilen Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın ile Nükhet Duru’nun düeti oldu. Zeki Müren’in dillerden pelesenk olan “Gönül Penceresinden” adlı eserini birlikte seslendiren Başkan Aydın ve Nükhet Duru, salondan büyük alkış aldı. Başkan Aydın, programda sanatçıya Mustafa Kemal Atatürk plaketi takdim ederken, duygusal anlar yaşayan Nükhet Duru ayakta alkışlandı.

Başkan Erkan Aydın, Zeki Müren’in Türkiye ve Bursa için çok kıymetli bir değer olduğunu belirterek, "24 Eylül’de bu salon dolup taşıyor; Bursa sanat güneşine sahip çıkıyor. Zeki Müren 30 yıl değil, daha uzun yıllar geçse de unutulmayacak, eserleriyle anılmaya devam edecek" dedi.

"Hiçbir zaman yeri dolmayacak büyük bir sanatçı"

Osmangazi Belediyesi’ne sanata verdiği büyük değerden ötürü teşekkür eden Nükhet Duru ise Zeki Müren’in kendisini ilk keşfeden isimlerden biri olduğunu belirterek, "O hiç ölemez çünkü bıraktığı eserler, nezaketi ve öncülüğüyle hiçbir zaman yeri dolmayacak büyük bir sanatçı. Osmangazi Belediyesi sanata ve sanatçıya büyük bir özenle yaklaşıyor. Bu anlamlı gecede yer almaktan büyük mutluluk duydum" diye konuştu.

Gecenin finalinde Başkan Erkan Aydın, eşi Nadire Aydın, vakıf temsilcileri, okul yönetimi ve sanatçılarla birlikte sahneye çıkarak Zeki Müren’i alkışlar eşliğinde yad etti.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Nilüfer Belediyesi ve BUÜ Tıp Fakültesi'nden...
Nilüfer Belediyesi, Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi iş birliğiyle bünyesinde sağlık kuruluşu...

Haberi Oku