BURSA HABERLERİ:
Yıldırım'da Kaçağa Göz Yumulmayacak!

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, İftar yemeği verdiği Bursa Kalfalar Derneği üyelerine kaçak inşaat döneminin sona erdiğini artık Yıldırım'ın Kentsel Dönüşümle hedeflerine ulaşacağını bildirdi.

Barış Manço Kültür Merkezi'nde düzenlediği iftar programında konuşan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, kentsel dönüşümün yapılabilmesi için kalfalara büyük görevler düştüğünü söyledi.

Başkan Edebali, "Kentsel tasarımın uygulamaya geçirilmesi teknik kadroların başarılı olması kadar uygulayıcılarıdır. Uygulama da en çok diyalog kuracağımız kesimlerden birisi de fiilen inşaat sektöründe bulunan sizler olacaksınız" dedi.

Yıldırım'ı yeniden planlayıp geleceğe hazırlamak istediklerini vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "Yeniden planlamaktan kastım doğru planlama yaparak şehri yeniden inşa etmek. Birçok alanı yıkıp tekrar yapmak” diye konuştu.

Yıldırım'ı baştan sona dolaştığını söyleyen İsmail Hakkı Edebali, Yıldırımlıların isteklerine bakıldığında bile kentsel dönüşümün şart olduğunu belirtti. Edebali, "Mahalleleri geziyoruz gittiğimiz bir mahallede deniyor ki bizim mahallemizin kapalı pazar alanı yok, çocuklarımızın nefes alabilecekleri, top oynayabilecekleri bir alan yok. Bunu diyen bir mahallenin 15 bin nüfusu var. Şimdi 15 bin nüfuslu bir mahalle de çocuklarımıza top oynatabilecek bir yerimiz yoksa bu şehir geleceğe taşınacak bir şehir değil. Bu mahalle de yetişen çocuklar çok sağlıklı şartlarda büyümüş olmayacak” şeklinde konuştu.

EN ÖNEMLİ HEDEF GENÇLER...

Geleceği planlarken gençleri düşündüklerini hatırlatan Başkan Edebali, "Siz, onların enerjilerini ortaya koyabilecek bir alan oluşturmalısınız. Bir çok sosyal hastalıklar var, birçok legal ve ahlaki durumlar var. Çocuklarımız bu konularla da karşı karşıya kalabilir. Hanımların yürüyebilecekleri alanlar yok okulla ilgili sıkıntılar var, her bir mahallemizin ayrı bir sorunu var. Artık pansuman tedbirlerle sıradan işlerle günlük icraatlar yerine kalıcı çocuklarımızın bizlere dua edecekleri bir anlayışı ortaya koyalım istiyoruz” diye konuştu.

OLUŞACAK DEĞER ÖNEMLİ...

Doğru planlamanın ve adımların Yıldırımlılar tarafından onay göreceğini belirten Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali oluşacak değerin maliyeti karşılayacağını söyledi. Başkan Edebali, "Oluşacak değer o şehri iki defa yıkıp yapar. Yeter ki o şehirde yaşayan insanımız yapılan planlamada hayatına ve gayrimenkulüne ne kadar değer katacağını bilsin. Batıdaki şehirlerin çok kıymetli olmasının sebebi önceden planlanarak yapılmış olmasıdır. Başka bir formülü yok. Şehrimizin doğal güzellikleri ve tarihi kültürel mirası var. İnsanlarımız genç dinamik. Ciddi bir üretim gücümüz ve sanayimiz var. Bizim şehrimiz bu değeri fazlasıyla ortaya çıkarabilir. Yeter ki doğru planlayalım. Bu zaman15 yıl, 20 yıl belki 30 yıl da olabilir. Ama bunun sonunda ortaya çok değerli bir şehir çıkar. Ortaya çıkan mahalle tam bizim kültürümüze uygun mahalle olacaktır. İnsanlarla yaşadıkları şehir birbirinin aynasıdır. Yaşadığımız şehir bizi tarif ediyor. Aslında medeniyetimizde bu yok. Tarihi geçmişimizde çok güzel şehirler yapmışız. Herkesin hayranlık duyduğu şehirler yapmışız. Unesco Dünya tarih miras listesine giren Cumalıkızık bunun en güzel örneğidir. Bugün, dünya diyor ki ‘ben sahip çıkacağım burası çok kıymetli’. Bizim, 700 yıl önce yaptığımız köye dünya bu kadar değer veriyorsa demek siz geleneğinize göreneğimize uygun bina inşaa ederseniz çok kıymetli olur” şeklinde konuştu.

YILDIRIMLI MAĞDUR OLMAYACAK...

Kentsel Dönüşümün insan odaklı olacağını vurgulayan İsmail Hakkı Edebali, dönüşümün doğru planlanarak zamana yayılması ile ilçe sakinlerinin asla mağdur edilmeyeceğini vurguladı. Vatandaşların mağdur edilmeden güvenli evlere sahip olacaklarını belirten Başkan Edebali, “Halkımız, aynı zamanda hem sağlıklı evlere hem de sağlıklı bir çevreye sahip olurlar. Bu işe giren müteşebbislerde kazançlı olur. Çünkü biz, bölgeyi değerlendiriyoruz”  dedi.

EN ÖNEMLİ GÖREV KALFALARA DÜŞÜYOR...

Yıldırım'ı geleceğe taşıyacak adımların mutlaka atılacağını bu konuda en büyük desteği de kalfalardan alacaklarını vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "Yıldırım'ı yeniden planlıyoruz ve o planlamayla artık eski alışkanlıklarımızdan vazgeçmek istiyoruz. Vazgeçmezsek o karmaşık yapı yine devam eder. Burada hepimizin kusuru var. Şehirlerimizi planlayamadık. Yeniden planlayıp geleceğe hazırlayacaksak o zaman kaçak inşaata birlikte engel olacağız. Biz, Yıldırım Belediyesi olarak karar aldık. Asla kaçak yapı yaptırmayacağız. Sizin de bundan sonra gelen taleplerin ruhsatlı ve onaylı mı diye kontrol ederek yapmanızı istiyoruz ve bekliyoruz" diye konuştu

Kalfalar Derneği Başkanı Hikmet Keskin ise yaptığı konuşmada Yıldırım'da artık hedeflerin büyüdüğünü belirtirken kısa zaman sonra mesleki eğitim kursları düzenleyeceklerini açıkladı. Hikmet Keskin, "Kentsel Dönüşüm konusunda inşaat kalfaları olarak üzerimize düşeni bizde yapacağız. Bundan sonra yapacağımız inşaatların ruhsatlı ve planlı olması gerekiyor. Gereken resmi belgelere sahip olmayan hiçbir talebi karşılamayacağımızı belirtmek isterim" dedi.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

Şarkılarla çocuklara umut oldular
BUSADER Federasyonu bünyesinde yer alan Veteran BUSADER üyelerinden oluşan TSM Korosu’nun sahneye çıktığı...

Haberi Oku