BURSA HABERLERİ:
YILDIRIM'DA ‘1 DAKİKA 1 KİTAP'

Yıldırım Belediyesi sosyal sorumluluk projelerine bir yenisini daha ekledi. Teknoloji ve telefon bağımlılığının özellikle gençler arasında okuma alışkanlığını körelttiği son dönemde, okuma alışkanlığına dikkat çekme amacıyla ‘1 Dakika 1 Kitap’ projesini hayata geçiren Yıldırım Belediyesi, yılın her günü bir kitap hediye ediyor. Gençler arasında yaygın olarak kullanılan sosyal medya ağı Instagram üzerinden, Yıldırım Belediyesi sayfasında her hafta yayınlanan videonun ardından yapılan çekilişin talihlilerine, Başkan Oktay Yılmaz’ın imzaladığı kitaplar kargoyla ulaştırılıyor. 12 Mayıs’tan bu yana yapılan çekilişlerde bugüne kadar Türk ve Dünya Edebiyatı klasiklerinden, Reşat Nuri Güntekin Çalıkuşu, Ahmet Hamdi Tanpınar Beş Şehir, İlber Ortaylı Bir Ömür Nasıl Yaşanır, Necip Fazıl Kısakürek Hikayelerim, Cengiz Aytmatov Gün Olur Asra Bedel, Mehmet Akif Ersoy Safahat, Yakup Kadri Karaosmanoğlu Kiralık Konak, Tarık Buğra Osmancık, Halide Edip Adıvar Türk’ün Ateşle İmtihanı ve Peyami Safa Fatih Harbiye eserleri, Bursa’nın yanı sıra Giresun’dan Adana’ya İstanbul’dan Ağrı’ya, Türkiye’nin farklı şehirlerindeki okuyuculara gönderildi.
TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞINA KARŞI KİTAP
Projeye başlarken hem vatandaşların kitap okuma alışkanlıklarını geliştirmeyi, hem de teknolojiye olan bağımlılığa karşı bir farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Bu projeye başlarken iki temel amacımız vardı. Birincisi insanlarımızın okuma alışkanlıklarını geliştirmesine katkı sağlamak. İkincisi ise belki bundan çok daha önemli olan teknoloji bağımlığına karşı bir farkındalık oluşturmak. Bilindiği üzere teknoloji, hayatımızın her alanına girdi, hatta bununla da kalmayarak, neredeyse hayatımızı işgal etti. Uzmanların da işaret ettiği gibi verimli kullanıldığında insanlık için nimet olan teknoloji, aşırı kullanımda ise insanların sosyal ve psikolojik gelişimlerini olumsuz etkileyebiliyor. Bu düşünceyle insanlarımızı bir nebze de olsa teknolojik bağımlıktan kurtarmak adına ‘1 Dakika 1 Kitap’ projemizi başlattık” dedi. 
TÜRK VE DÜNYA KLASİKLERİ
Her hafta yapılan çekilişle Türkiye’nin farklı şehirlerindeki okuyuculara kitap hediye ettiklerini belirten Başkan Yılmaz, “Projemiz kapsamında yılın 365 günü her gün bir kitap hediye ediyoruz. Haftalık olarak Türk ve Dünya klasikleri arasından bir kitabın bir bölümünü seslendirerek, eserin adını ve yazarını doğru tahmin eden takipçilerimiz arasından 7 kişiye kitap hediye ediyoruz. Bu güne kadar 2 bin 138 takipçimiz arasından seçilen 77 kitap dostuna, Çalıkuşu, Beş Şehir, Gün Olur Asra Bedel, Kiralık Konak, Safahat gibi çok değerli eserler hediye ettik. Bursa’nın yanı sıra Giresun’dan Adana’ya İstanbul’dan Ağrı’ya ülkemizin farklı şehirlerine kitap gönderdik. Burada projemizin paydaşı olan BKM’ye ayrıca teşekkür ediyorum. Kitap sevdalısı olan herkesi, Yıldırım Belediyesi Instagram hesabından her hafta yayınlanan videolarımızı takip etmeye davet ediyorum” diye konuştu.
 

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

banner105

banner97

Türk Sağlık Sen Sendikası Şubelerinden suç...
Sağlık çalışanını sahte imzayla sendikaya üye yapılmasının anlaşılması üzerine suç duyurusunda...

Haberi Oku

banner108