BURSA HABERLERİ:
Yıldırım Belediyesi Ambalaj Atıklarını Ekonomiye Kazandırıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan himayesinde başlatılan "sıfır atık" projesine en aktif katılım sağlayan ilçe belediyelerinden biri olduklarını vurgulayan Başkan Yılmaz, bu vizyon doğrultusunda ilçeye kazandırılan Ambalaj Atığı Toplama ve Ayrıştırma Tesisi ile Bursa'da bu tesise sahip ilk ve tek ilçe belediyesi olduklarını söyledi.

Atık Toplama ve Geri Dönüşüm Süreci

İşyerlerinden, kamu kurumlarından ve hanelerden bağımsız atık toplayıcılar aracılığıyla toplanan ambalaj atıkları, ayda 300 tonun üzerinde bir kapasiteyle tesiste işleniyor. Çöpe atılan ambalaj atıklarının miktarını azaltmak ve geri dönüşüme kazandırmak amacıyla hizmet veren tesiste toplanan atıklar ayrıştırılarak lisanslı geri kazanım firmalarına gönderiliyor.

Ekonomik ve Çevresel Katkı

Bin metrekare kapalı alana sahip tesiste bugüne kadar 9 bin 774 ton ambalaj atığı geri dönüştürülerek ekonomiye katma değer sağlandı. Bu sayede hem çevre kirliliği önlenmiş hem de kaynak israfı engellenmiş oldu.

Sürdürülebilirlik Hedefi

Yıldırım Belediyesi, Ambalaj Atığı Toplama ve Ayrıştırma Tesisi ile "sıfır atık" hedefine önemli bir adım atmış durumda. Tesiste yapılan çalışmaların sürdürülebilir olması ve daha fazla atığın geri dönüştürülmesi için çalışmalar devam ediyor.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

ARKON'dan Yuzyılın Buluşması
Artvinliler Konfederasyonu tarafından düzenlenen "STK'ların Büyük Buluşması" organizasyonuna...

Haberi Oku