BURSA HABERLERİ:
Yeşil Lions Uluumay Ailesini Ağırladı!
Gönlü Ferah Oteli’nde gerçekleştirilen toplantıya Esat Uluumay’ın yanı sıra eşi Mukaddes ve kızı Saadet Uluumay da katıldı. Yeşil Lions Kulübü Başkanı Mahmut Demiröz, Esat Uluumay ve ailesini konuk ettikleri için onur duyduklarını dile getirdi. Bursa’nın derin bir kültür hazinesine sahip olduğunu dile getiren Demiröz, “Uluumay ailesi de bu hazineyi gelecek kuşaklara aktarmayı başarabilmiş bir ailedir. Şair Ahmet Paşa Medresesi içinde bulunan müzeyi, kültürümüzü daha yakından tanımak için hepimizin gezmesi gereken bir yerdir. Hepimizin görevi bu müzelere dolasıyla kültürümüze sahip çıkmaktır” dedi.


ULUUMAY: HEP BİR ŞEYLER YAPMAYA ÇALIŞTIM


Uluumay Osmanlı Halk Kıyafetleri ve Takıları Müzesi’ndeki eserlerle ilgili bir sunum gerçekleştiren Esat Uluumay,  16. yüzyıldan 19. yüzyıla kadar Türk kültüründe günlük hayatta kullanılan giysi ve eşyaları Yeşil Lions Kulübü üyelerine aktardı. Türk kültürüne katkı koymak için hep bir şeyler yapmaya çalıştığını söyleyen Uluumay, “Bu konularla ilgili üniversitelerde birçok konferans verdim. Başarabildiysem ne mutlu. Çok önemli bir şehirde yaşıyoruz. Bursa bir kültür denizidir. Bir kültür denizinin üzerinde oturuyoruz” ifadelerini kullandı.


Toplantının sonunda kulüp başkanı Mahmut Demiröz tarafından Esat Uluumay’a teşekkür belgesi takdim edildi. Toplantı, kulüp üyelerinin aynı karede buluşmasıyla sona erdi. 
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Osmangazi Belediyespor sporcusu ve antrenörü...
Osmangazi Belediyespor'un başarılı sporcusu Nihan Tahran ve antrenör Umut Çetin, Norveç'te düzenlenecek...

Haberi Oku