BURSA HABERLERİ:
Yenilikçi  Kadın ve Gençleri Destekleyeceğiz!

 BTSO tarafından KOSGEB işbirliği ile kadın ve genç girişimcilere yönelik düzenlenecek eğitim programına başvurular başladı. KOSGEB Bursa Müdürlüğü ile yapılan protokol kapsamında, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Vakfı çatısı altında faaliyet gösteren BUTGEM’de düzenlenecek girişimcilik eğitimleri 8 Ekim’de başlayacak. Eğitimlere 60 girişimci adayı kursiyer olarak kabul edilecek. Kadın girişimciler için 30 kişilik özel kontenjan ayrıldı.

Ülkeye her yıl 100 bine yakın gencin iş gücü piyasasına katıldığını belirten BTSO Başkanı İbrahim Burkay, “Türkiye için çok önemli bir avantaj olan genç nüfus potansiyelimizi üretime dâhil etmemiz gerekiyor. Bu doğrultuda iyi iş fikirleri olan girişimcilerimizi destekleyerek, oluşturacağımız yeni yatırım ve istihdam alanlarıyla yakaladığımız kalkınma hamlesini sürdürülebilir hale getirmeliyiz.” dedi.

Türkiye’nin 2023 kalkınma hedeflerini yakalaması adına mutlaka girişimci orta sınıfın oluşturması gerektiğini vurgulayan Burkay, “Yeni girişimciler açısından en önemli nokta, finansmana ulaşım ve yatırım rehberliği ile riskleri ortadan kaldırmak. Bu eğitimle girişimci adaylarımıza ürettikleri yenilikçi iş fikirlerini hayata geçirmeleri için destek vermiş olacağız. Diğer taraftan da sermayesi ve iş planı olan girişimcilerimize de ayağı yere basan sağlam girişimler yapabilmeleri için rehberlik de edeceğiz. Çünkü sınırlı kaynaklarımızın etkin şekilde yatırıma dönüşmesi çok önemli.” ifadelerini kullandı.

BUTGEM’de düzenlenecek ve 25 Ekim’e kadar sürecek 70 saatlik eğitim programını başarıyla tamamlayan kursiyerlere KOSGEB Girişimcilik Sertifikası verilecek. Sertifika alan adaylar, KOSGEB’in Uygulamalı Girişimcilik Desteği kapsamında verilen 30 bin TL’lik hibe desteğinden, imalat sanayiinde faaliyet ve makine yatırımı yapan girişimcilere özel verile sıfır faizli 70 bin TL’lik kredilere kadar farklı finansal kaynaklardan yararlanabilecekler.

Yatırım Teşvik Danışmanı Türken Duran tarafından verilecek girişimcilik eğitimlerinde; şirket kuruluşu, vergi ve mükellefiyet konuları, temel işletmecilik bilgileri ve iş planı hazırlama gibi başlıklar yer alıyor. Eğitim sonunda kursiyerlere KOSGEB başvurularında istenen; pazarlama planı, pazar araştırması, üretim planı, yönetim planı ve finansal planlama hazırlanması konularını içeren iş planının hazırlanmasın da destek sağlanacak.

Eğitim programına başvurularını 5 Ekim 2015 saat 18.00’e kadar yapabilecek olan girişimci adaylarına, oluşturulan komisyon tarafından 6 Ekim günü saat 10.00’da girişimcilik testi ve proje fikirlerine dair mülakat yapılacak. 7 Ekim’de kursa katılmaya hak kazananların belirlenmesinin ardından da 8 Ekim 2015 tarihinde BUTGEM’de eğitimler başlayacak.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

BBP'den Bursa Emniyet Müdürü'ne...
Türk Polis Teşkilatının Polis Günü ve Polis Haftası kapsamında Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı...

Haberi Oku