Kurultay, gelecekte eğitimin rolü üzerine kapsamlı değerlendirmelerin yapıldığı bir platform oldu.
Türk Yüzyılında Ortak Eğitim Vizyonu Masaya Yatırıldı
Açılış oturumunda "Türk Yüzyılında Eğitim Vizyonu" ele alındı. Panellerde ise şu konular derinlemesine incelendi:
-
Türk Dünyası'nda Ortak Müfredat ve Eğitimde İşbirliği: Türk Devletleri arasında müfredatın uyumlaştırılması ve iş birliği olanakları tartışıldı.
-
Eğitimde Dijital Dönüşüm ve Yapay Zekâ: Çağın gereksinimlerine uygun, dijital tabanlı ortak projelerin geliştirilmesi üzerine fikir alışverişinde bulunuldu.
-
Eğitim Sendikalarının Geleceği ve Hak Temelli Mücadele: Sendikaların hak arama mücadelesi ve uluslararası iş birliğindeki rolü ele alındı.
Ayrıca, "Türk Dünyasında Ortak Tarihi Yazımı" ve "Türk Dünyasında Ortak Müfredat Oluşturma" konularında iki önemli çalıştay düzenlenerek somut adımlar atıldı.
Bursa Temsilcilerinden Kurultaya Değerli Katkı
Kurultaya Türk Eğitim-Sen Bursa 1 No’lu Şube Başkanı Ömer Işıkoğlu ve Bursa 2 No’lu Şube Başkanı Fatih Gümüş de katılım sağladı.
Ömer Işıkoğlu, ortak müfredat ve tarih yazımı çalışmalarının, gençlerin ortak bir bilinçle yetişmesi açısından büyük önem taşıdığını vurguladı. "Eğitimin birleştirici gücünü, Türk Dünyası’nın birlik ve beraberliği için kullanmamız gerekiyor" dedi.
Fatih Gümüş ise, "Daha güçlü bir gelecek için eğitim"in tüm temsilcilerin ortak hayali olduğunu belirtti. Dijital dönüşüm ve yapay zekâ gibi konuların önemine değinen Gümüş, Türk Eğitim-Sen olarak bu vizyonun takipçisi olacaklarını ifade etti.