BURSA HABERLERİ:
Sur Yapı Marka AVM'de Ramazan etkinliklerine büyük ilgi

Türkiye’nin en seçkin markalarını ziyaretçileriyle buluşturan Sur Yapı Marka AVM’nin Ramazan etkinlikleri tüm hızıyla sürüyor. Ramazan ayının ilk iki haftasında ziyaretçilerden büyük ilgi gören atölyeler, Ramazan’ın son iki haftasında da cumartesi ve pazar günleri Sur yapı Marka AVM 2. Kat etkinlik alanında meraklılarını bekliyor. Çocuklar ve yetişkinler için ayrı ayrı düzenlenen atölyelerde her yaştan katılımcı, Hayali Cengiz Samsun’dan Karagöz ve kukla yapımının inceliklerini öğrenirken Ramazanların vazgeçilmez eğlencesi Karagöz ve Hacivat Gölge Oyunu ve Kukla Gösterisi ile unutulmaz anılar biriktiriyor. 

Son iki hafta

Sur Yapı Marka AVM’nin Ramazan etkinlikleri programında 30 Mart Cumartesi günü 13.30’da Çocuklar İçin Karagöz Atölyesi, 15.30’da Yetişkinler İçin Karagöz Atölyesi, 17.30’da Karagöz ve Hacivat Gölge Oyunu yer alıyor. 31 Mart Pazar günü ise 14.00’te Çocuklar İçin Kukla Atölyesi ve 16.00’da Kukla Gösterisi düzenlenecek.

Etkinlikler, 6 Nisan Cumartesi günü 14.00’te Çocuklar İçin Kukla Atölyesi ve 16.00’da Kukla Gösterisi ile devam edecek. Büyük ilgi gören Ramazan programı 7 Nisan Pazar günü 13.30’daki Çocuklar İçin Karagöz Atölyesi, 15.30’daki Yetişkinler İçin Karagöz Atölyesi, 17.30’daki Karagöz ve Hacivat Gölge Oyunu ile sona erecek. 

Hayali Cengiz Samsun kimdir?

Karagöz ve Kukla Atölyeleri ile gösterileri Sur Yapı Marka AVM ziyaretçileri tarafından ilgiyle takip edilen Hayali Cengiz Samsun, 2012 yılında UNESCO ve TC. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Somut Olmayan Kültür Mirası Taşıyıcısı (SOKÜM) seçildi. Aynı zamanda Merkezi Paris’te bulunan Uluslararası Gölge Oyuncuları Derneği (UNIMA) üyesi olan sanatçı, profesyonel tiyatroculuk yaşamının asli unsuru olan Karagöz Tiyatrosu’nun usta isimlerinden biri olarak tanınıyor. Her yıl yetiştirdiği yeni çıraklarla Karagöz sanatının devamı için çaba sarf eden Samsun, İstanbul Hayal Perdesi’nin de kurucusu. 16. Uluslararası İstanbul Kukla Festivali’nin açılış oyununu oynayan, Belçika turnesini başarıyla tamamlayan Cengiz Samsun, çok az ustaya verilen T.C. Kültür Bakanlığı Sanatçılığı unvanına sahip. 

Anahtar Kelimeler
BursaSur Yapı AVM
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

ARKON'dan Yuzyılın Buluşması
Artvinliler Konfederasyonu tarafından düzenlenen "STK'ların Büyük Buluşması" organizasyonuna...

Haberi Oku